solør 2
Kristian Lund Liøkel er fra Solør, og har nå skaffet seg lærlingeplass i rørleggerfaget

Voksenlærling: Lærer noe nytt hver dag 

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg trives utrolig godt som voksenlærling! I grunnen var jeg bare opptatt av å flytte nærmere hjemplassen min, etter 8 1/2 år i forsvaret. Da hadde jeg ingen anelse om at jeg skulle stake ut kursen for å bli fagarbeider, men nå er det ikke annet jeg vil.

Kristian Lund Liøkel er fra Solør, og har nå skaffet seg lærlingeplass i rørleggerfaget hos AllService Solør AS. Daglig leder Morten Haug tok først sjansen på å ta inn Lund Liøkel en uke som hospitant, slik at det kunne se hvordan de trivdes med hverandre. Det gikk veldig bra, og dermed hadde karen som i grunnen ikke hadde noen plan for hva han skulle drive med da han flyttet hjem, skaffet seg lærlingeplass. Det handler om en stilling som voksenlærling, og der han vil trenger 4 års opplæring i bedrift før han kan ta fagbrev

Voksenlærling

-Jeg synes dette var skikkelig spennende, og derfor vil jeg gjerne fortsette. Når får jeg både oppfylt ønsket mitt om å flytte tilbake til Solør og samtidig skaffe meg en utdannelse, smiler han. Som voksenlærling får han dessuten betalt hele tiden under opplæringen: Totalt 2 årslønner fordelt på 4 år. De aller fleste på Kristian`s alder har jo allerede skaffet seg forpliktelser av forskjellig art, så de pengene kommer godt med, kan han røpe.

-Hadde du tenkt lenge på å bli fagarbeider?

-Nei, faktisk hadde jeg aldri trodd at jeg skulle ende opp som fagarbeider, men nå bare gleder jeg meg. Jobben er så spennende:Jeg lærer noe nytt hver dag, treffer forskjellige trivelige mennesker og jobbdagen er aldri lik for meg. Det er en viktig side ved en jobb som denne, og jeg tror mange vil sette pris på akkurat det.

Les også: Sjekk hvor mye du kan tjene som lærling!

Det er bra å få betalt mens man tar utdanning, synes Kristian Lund Liøkel fra Solør.

-Hvorfor hadde du aldri tenkt at du skulle bli fagarbeider?

-Tja, jeg vet ikke sikkert. Jeg hadde vel ikke trodd at jeg hadde egenskaper til å kunne bli det. Men har man motivasjon og har lyst til å lære så får du til det du vil. Det er kanskje mange som meg – og jeg vil oppfordre dem som har muligheten, til å prøve seg som lærling. I grunnen er det så enkelt at dersom du kan pluss og minus, så er det ikke noe problem. Alt må læres uansett, men det er opp til en selv hvor god man vil bli i sitt yrke, understreker han. 

Leverandører

-Er du opptatt av de som leverer verktøy og deler du trenger i jobben din? Opplever du at det påvirker deg?

-Absolutt. Det er jo klart det: Begge delene påvirker hverdagen min! Det er er kjempeviktig for meg at leverandørene å være synlig og til stede. Allerede kort tid inn lærlingtiden er bevisstheten rundt leverandører og produkter blitt viktig.

-På hvilken måte da?

-Jeg tenker mye på hvem og hva kan gjøre min arbeidshverdag bedre, mer effektiv og ha gode løsninger for kundene. For det er jo dem vi jobber for, ikke sant? Leverandørene setter meg i stand til å bruke det jeg lærer på en god måte – men da må jeg vite hvem de er, og hva de kan tilby meg i min arbeidshverdag.

-Har du funnet noen favoritter enda?

-Ja, det har jeg jo, men det er plass for flere, smiler han lurt.

Annonse

Annonse