Blikkenslager/Ventilasjon

Blikkenslageren er en håndverker som stort sett jobber med tynne metallplater laget av forskjellige metaller. Mange blikkenslagere arbeider også med ventilasjon.

Hvem er du?

Som blikkenslager må du være presis og nøyaktig i arbeidet, og du må like å jobbe med hendene. Yrket krever av deg at du er serviceinnstilt og har gode samarbeidsevner, og i tillegg må du være løsningsorientert i alt du gjør.

Hva gjør du?

Blikkenslageren produserer, moderniserer og reparerer ventilasjon, tak og fasader på bygninger. Dette er et veldig variert yrke, for du må arbeide med både nye og gamle materialer, og bruke nye og gamle teknikker for å få det til.

Det er også varierende hvor du jobber, for noen ganger må du jobbe på verkstedet, mens du former metallplater av forskjellige slag til fasader på hus eller til tak og takrenner. Andre dager er du i stedet ute på kundenes bygg og monterer. Det er viktig at du tilegner deg gode byggtekniske kunnskaper når du skal jobbe som blikkenslager. Har du kreative evner, er det en veldig stor fordel når du skal jobbe som blikkenslager.

De vanligste oppgavene?

Dette er et yrke som er veldig allsidig, for noen ganger jobber du med tak eller takrenner, andre ganger med fasader på bygninger. Det kan hende du skal montere stiger eller reparere lekkasjer på tak eller i bygninger. Det er blikkenslagere som produserer og monterer ventilasjonsanlegg, og du kommer også til å jobbe med å yte service, gjennom blant annet å reparere fasader, ventilasjonsanlegg eller tak.