Renata Madejczyk er lærling i- hun skal bli tømrer
Renata Madejczyk trives veldig godt som voksenlærling. Hun vil bli tømrer.

Som tømrer får jeg jobbe med hendene

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er voksenlærling som tømrer. Opprinnelig er jeg utdannet skogbrukstekniker, og har jobbet med mye forskjellig. Nå ville jeg skaffe meg en utdannelse som gjør at jeg kan jobbe med tre – og med hendene. Derfor blir jeg tømrer.

Les mer om tømrer her

Renata Madejczyk har rukket å bli 40 år gammel, og som etternavnet røper, er hun polsk. Men hun hører til dem som har lært seg norsk meget bra, og som derfor har lett for å kommunisere med kolleger på byggeplassen. Hun trives veldig bra på jobben, og har tro på at læretiden skal gå greit unna.

Tømrer

-Hvorfor valgte du akkurat tømrer?

-Det var ganske lett å velge. Jeg ville jobbe med tre, og altså med hendene. I Polen var jeg utdannet landbrukstekniker, men jeg jobbet ganske kort tid med det. Faktisk var jeg også skatteinspektør, smiler hun. Men ingen av disse yrkene passet Renata, så det skulle ikke gå lang tid før hun ville skifte beite:

Renata Madejczyk er 40 år gammel og voksenlærling. Hun skal bli tømrer.
Renata Madejczyk er 40 år gammel og voksenlærling. Hun skal bli tømrer.

-Både mannen min og jeg flyttet til Norge, og hva meg angår, hadde jeg mange forskjellige jobber. Du kan gjerne kalle det småjobber. Men jeg prøvde meg altså på litt forskjellig. Men det var først når jeg fikk prøve meg på å arbeide med tre, og fikk bruke hendene at det virkelig ble moro. Som tømrer har jeg funnet et yrke som passer veldig bra. Jeg kan skape veldig varierte arbeidsdager, og det er viktig for meg.

Nybygg

-Hva er den avgjort mest morsomme oppgaven du kan få da?

-Det vil jeg si er nybygg, gjerne når man får være med fra oppstart. Det gir en fantastisk følelse å skulle bidra til at et fremtidig hjem blir skapt. Da trives jeg ekstra godt, selv om arbeidet som tømrer hele tiden byr på spennende oppgaver. 

-Og du er et levende bevis på at man kan skaffe seg lærlingekontrakt selv om man ikke gikk ut av videregående i går?

-Absolutt. Med min alder, som altså er 40 år, bør det være klart at alle som ønsker det, kan få en lærlingeplass. Det er ikke alderen som eventuelt setter en stopper for det, sier hun med et smil.

Les mer om tømrer her

Annonse

Annonse