Søker medarbeidere som vil trives

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Når vi søker etter nye folk i Hunton, så leter vi etter folk som kan trives i et industrielt miljø. Det vi har sett, er at når folk får muligheten til å virkelig lære dette, til å utvikle seg, så oppstår trivsel. Og dersom du søker trivsel, skal du satse på Hunton – for hos oss får du nemlig muligheter.

Tore Bergsveen er HR-sjef på Hunton Fiber ved Gjøvik, så han vet virkelig hva han snakker om. Han har en meget bred bakgrunn, og har blant annet jobbet i NAV, så han har lært mye om hva som skal til for å få folk til å trives. Det jobber han hver eneste dag for å få til på arbeidsplassen sin – men det setter også krav til dem som skal jobbe der: Du må virkelig ville noe selv, og være forberedt på å gjøre en skikkelig innsats. Men gjør du det, har du virkelig muligheter – store muligheter, slår han fast. Han sier at selskapet kan tilby solid støtte for utvikling, læring og mer ansvar i et godt, kollegialt miljø.

Stemmer bra

-Dette stemmer veldig bra med den reisen jeg har hatt sjøl, mener Thomas Engelund Andersen. Han jobber per i dag som vedlikeholdsleder hos Hunton Fiber, men slik har det ikke alltid vært, sier han med et smil:

-Selv startet jeg utdannelsen min på Raufoss videregående, minnes han. Da var det elektro-linjen jeg satset på. Så er det jo sånn at det er veldig mye forskjellig å velge mellom når man har elektro som bakgrunn, og for Thomas ble det til at han satset på automasjon. To år ble investert der, før han startet som automatikerlærling hos Hunton Fiber.

HR-Sjef Tore Bergsveen ved Hunton på Gjøvik.

-Og siden har du blitt her. Hva er det som er så bra med denne arbeidsplassen, egentlig?

-Det er mye, så det er ikke så enkelt å sette fingeren på én ting. Men det første jeg kommer på, er at du har et utrolig godt arbeidsmiljø rundt deg, rett og slett. Dessuten har du virkelig gode muligheter her. Om du selv har lyst til å utvikle deg videre etter at du har tatt fagbrev, får du muligheten til det. Ikke bare det: Du blir til og med heiet fram av ledelsen, og det har jeg opplevd som utrolig positivt, i alle fall. Massevis av varierte og spennende oppgaver, så du kjeder deg aldri. Tvert imot blir du hele tiden stimulert til å tenke nytt, sier han entusiastisk.

Opplæring

-Dessuten får man også opplæring her ved fabrikken?

-Ja, jeg gikk jo sjøl læretiden min her, og det opplevde jeg som svært positivt. Etter en tid ble jeg jammen opplæringsansvarlig også, og jobbet med det i fire år. En spennende og utviklende oppgave som jeg virkelig satte pris på å ha. Så bedriften tar virkelig vare på deg, og sørger for at de ønskene du måtte ha for å utvikle deg, blir mulig. Men som Tore (Bergsveen) sa: Du må ville det selv. Så det er viktig at du er tydelig på hva du ønsker, og at du viser at du VIL noe sjøl.

Kanskje er ikke det så lett til å begynne med, men jeg synes jeg ser at alle dem som har hatt sin opplæring her, har fått gode jobber og ikke minst utviklingsmuligheter. Det kan hende du ikke tenker på det sånn helt til å begynne med som lærling. Men etterhvert som tiden går, blir det ganske viktig – om du altså har lyst til det selv, smiler han.

-Så da er det viktig å være aktiv – og stille spørsmål?

-Uten tvil, kommer det kontant. Det er jo viktig for den det gjelder, men det er også viktig for bedriften, slik at vi finner de medarbeiderne som både trives og ønsker seg en spennende jobbhverdag. Så det er veldig viktig å spørre og grave alt du orker, understreker han.

Annonse

Annonse