Livet blir ikke alltid slik du tror

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et tidspunkt trodde jeg at jeg kom til å bli yrkesmilitær, men slik skulle det ikke gå. Det er ikke alltid livet blir slik du tror. Men noen ting har du alltid med deg, nemlig kunnskapen og kompetansen du har bygget deg opp. Her på Hunton blir slikt tatt ekstra vare på.

Petter Erlandsen jobber til daglig som byggteknisk rådgiver ved tradisjonsrike Hunton Fiber på Gjøvik. Det er en bedrift som på mer enn en måte kan sies å drive bærekraftig, for den digre maskinen som lager et av hovedproduktene deres, er faktisk fra før annen verdenskrig. Dessuten er leveransene fra Hunton særdeles miljøvennlige, så her snakker vi bærekraft hele veien.

Teknisk rådgivning

-Hva går jobben din ut på per i dag?

-Jeg kommer med byggteknisk rådgivning til kundene våre, enten det er snakk om byggevarekjeder eller håndverkere som er ute på byggeplassene. Men jeg har hatt en ganske lang, og mange vil kanskje si omfattende, reise før jeg kom så langt. Helt fra jeg var liten visste jeg at jeg ville bli tømrer. Faren min var nemlig altmuligmann, og hadde stadig noen prosjekter hjemme som handlet om oppussing, så jeg var med helt fra jeg var ganske liten. 

Petter Erlandsen jobber som byggteknisk rådgiver hos Hunton.

-Du vokste opp på en byggeplass, altså?

-Ja, det kan du godt si, og det var utrolig trivelig – og så spennende at jeg ikke var i tvil den dagen jeg sjøl skulle velge meg et fremtidsyrke. Det bar rett til tømrerlinja. Det var vel – skal vi se – i 2012 mener jeg å huske. Jeg ble med på et spesialprosjekt som Oslo kommune hadde på den tiden: Et pilotprosjekt som gikk ut på at vi bare gikk et halvt år på vanlig skole, og så var det rett ut i læra. Så i stedet for den modellen som er nå, der du har to år med skole og to år som lærling, hadde altså vi 3 1/2 år som lærlinger. 

Mange muligheter

-Jeg fikk meg raskt jobb, men så kom jo tiden da jeg skulle inn i førstegangstjenesten, og jeg var ganske så sikker på at jeg kom til å trives godt i forsvaret, så jeg sa likegodt opp jobben før jeg reiste ut dit. Det var nok ikke så klokt, for det skulle vise seg at forsvaret ikke var noe for meg, så etter et års tid var jeg tilbake på jobbmarkedet igjen. Men det er jo slik at byggebransjen har massevis av spennende jobber, så det var ikke akkurat vanskelig å finne noe. Samtidig var jeg på jakt etter å utvide horisonten min litt, så jeg søkte meg inn på teknisk fagskole. Du får mange muligheter innenfor denne bransjen vi er så glad i: Det er ikke slik at når du har tatt deg et fagbrev, skal du drive med faget ditt resten av livet. I byggebransjen kan du utvikle deg hele tiden, og det er jo DET jeg har gjort. Etter at jeg var ferdig på Teknisk fagskole, fikk jeg jobb er på Hunton Fiber, og har jobbet her litt over et år nå. Jeg stortrives, rett og slett. For meg personlig har det vært klart lenge at jeg ville sikte meg inn mot noe mer teknisk enn å være tømrer, og jeg trodde derfor lenge at prosjektledelse måtte være tingen. Men etter to år på fagskole møtte jeg meg selv i døren egentlig, og ble klar over at jeg heller ville gjøre noe som er mer ingeniør-aktig. Det fant jeg hos Hunton Fiber AS, og jeg kjenner at endelig har jeg funnet min plass i tilværelsen. Nå har jeg en jobb jeg trives med i en bedrift som virkelig setter pris på å ha meg her. Så her kommer jeg nok til å bli i overskuelig fremtid, smiler den tidligere «jobbnomaden».

Annonse

Annonse