Modulvegger
I denne jobben kan du jobbe i bare T-skorta om du vil, sier Per Ivar Norborg hos Modulvegger.

En kreativ jobb i bare T-skjorta!

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg er utdannet tømrer, men å jobbe utendørs i Norge ble for kaldt. Så jeg søkte meg innendørs, og det har jeg aldri angret på. Hos Modulvegger fant jeg en morsom, kreativ og trivelig jobb hvor jeg kan jobbe i bare T-skjorta om jeg vil. At det er et trivelig arbeidsmiljø, øker jo bare trivselen.

Annonsørinnhold

Per Ivar Norborg bruker kompetansen sin fullt ut i sin jobb hos Modulvegger i Oslo. Her får han muligheten til å fungere som bas i et oppussings arbeide som skal foregå i mange måneder. 

Variert og spennende

-Men er det ikke ensformig og monotont når du skal være på samme arbeidssted veldig lenge?

-Nei, det synes jeg ikke. Her i Scweigaardsgate skal det bygges om flere etasjer, og det skal monteres mange ulike produkter fra oss og det dukker alltid opp utfordringer som må løses. En av de mange gode sidene ved Modulveggers løsninger er at man på en kostnadsbesparende og enkel måte kan foreta en temmelig omfattende ominnredninger, forklarer han.

-Hva går arbeidene ut på for deg?

-Det er jo et ganske bredt spekter av oppgaver, alt etter om det er himling, gipsvegger, trespiler eller glassvegger som skal monteres. Inniblant dette skal det så også være dørfelt og andre konstruksjonselementer. Så selv om du gjerne kan si at det ikke er så mange materialgrupper vi jobber med, blir det likevel variert. 

-Dermed blir det også plass til kreativiteten?

-Det er kreativitet i flere ledd som ligger bak en leveranse som det vi driver med her. For det første har det vært en prosess med oppdragsgiver og våre løsningsorienterte medarbeidere som bidrar til å finne de inndelingene av lokalene som er optimale for kundene. Når det er gjort, og tegninger foreligger, kan vårt team av medarbeidere gå løs på den spennende oppgaven å få dette til å fungere best mulig i praksis.

Overraskelser

-Hender det ofte at du får deg noen overraskelser på jobb?

-Til å begynne med hendte nok det, og det er jo ingen montasje som er lik, selv om modulveggene i utgangspunkt er enhetlig. Saken er at vi har et system som er 100% tilpasningsdyktig, så det du trenger for å løse mulige utfordringer eller overraskelser du måtte støte på, er kompetansen du selv har – og opparbeider deg sammen med kollegene når du jobber med dette. Jeg er dessuten helt sikker på at den som har snekkerbakgrunn slik jeg hadde, vil tilpasse seg jobben ganske raskt. Og er du så heldig å bli ansatt her, vil du få en god opplæring, det er jeg sikker på, sier han ettertenksomt.

-Må dere tilpasse løsningene mye hos firmaene dere jobber for?

-Tja, må vi det? Han tenker seg litt om, og smiler så: Saken er at Modulvegger er så fleksibelt og tilpasningsdyktig at man nesten ikke legger merke til de aller fleste justeringene som må gjøres Noen steder hender det jo at man må klø seg litt i hodet, fordi informasjonen man har fått kanskje ikke helt stemmer med den innredningen som skal på plass. Men som sagt, dette er løsbart og det har aldri har gitt meg noen uoverkommelige utfordringer i alle fall. 

T-skjorta

-Hva vi du si til dem som lurer på om de skal bli snekker?

-Kom deg like gjerne innenfor først som sist! Du kommer til å oppdage at det ikke er noe særlig å stå ute i kulda og snekkre, humrer han. Selv har han i alle fall ikke angret et sekund. Han synes at montering hos Modulvegger er en interessant og givende jobb, hvor du altså jobber innendørs i vanlig romtemperatur nesten hele tiden, og det er arbeidsforhold han virkelig har lært seg å sette pris på.

Les mer om snekkerfaget her

Annonse

Annonse