Elias Kostas er elektrikerlærling og liker ikke teori.
Elias Kostas var veldig lei teori, og ville jobbe med noe praktisk, så han ble elektrikerlærling.

Teori likte jeg dårlig på skolen

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg var veldig lei teori, og var klar over at jeg kom til å velge yrkesfag, bestemte jeg meg ikke før i 10. klasse. Da ble jeg klar over at det var elektriker jeg ville bli. Det er en beslutning jeg er skikkelig glad for at jeg tok. Jeg trives utrolig godt i dette yrket.

Elias Kostas fra Oslo er 19 år, og har vært lærling i Bravida siden august i fjor. Han var aldri i tvil om at det var håndverker han skulle bli, men vurderte litt frem og tilbake hvilket yrke han skulle velge. Helt til en gang i 10. klasse, i godt tid før han skulle sende inn søknad på videregående skole.

Teori

-Det var kanskje dette med å sitte stille på en skolepult hele tiden som var problemet: Jeg ville gjøre noe aktivt, arbeide med hendene mine. Elektrikeryrket så skikkelig interessant ut, og det har jeg jo funnet ut at det er også. Etter de to årene på skole var det avgjort godt å komme seg i sving ute på en byggeplass. Jeg var kanskje forbauset over at man lærer ting så fort i det praktiske livet. Men det er klart at vi har jo hatt noe teori som gjør at den praktiske lærlingen går raskere unna. Man lærer altså utrolig mye av å jobbe med det praktisk. Da får man ta og føle på det man tidligere bare har hatt som en teoretisk beskrivelse, og plutselig gir alt mening. Samtidig vil jeg altså understreke at det er lite teori på byggfag, om man sammenligner med andre studieretninger. Og når man er i gang med læretiden, blir det jo enda mindre. 

-Hva liker du best og dårligst ved yrket så langt?

-Det som er det aller beste, er at det er så variert, og at man får lære noe nytt hele tiden. På det området tror jeg forresten at man er heldig som kommer til Bravida. Her får man prøve seg på mye, og også holde på litt for seg selv ganske tidlig. Det synes jeg er spennende. Og motsatt kan jeg vel si at repeterende oppgaver, altså noe man gjør om og om igjen, er blant det jeg liker minst. Når det er sagt, er det vel sånn med alle yrker tror jeg, sier han ettertenksomt.

Annonse

Annonse