Horten
Topp stemning på EL 2 ved Horten videregående skole.

Over 500 fikk ikke plass

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er jo i en langt heldigere situasjon enn mange andre linjer. Søkningen til våre tilbud er svært god. Faktisk var det slik at ved oppstart nå i høst, var det over 500 som ikke fikk plass. Ikke så hyggelig for dem det gjelder kanskje, men avgjort et pluss for oss som skole.

Irene Tombre er avdelingsleder for teknologi- og industrifag ved Horten videregående skole, der også elektro- og datateknikk har sin plass. Hun er sikker på at det ikke bare er spennende innhold i den daglige undervisningen som gjør at det blir mange søkere:

-Dette handler uten tvil også om at vi har et utrolig godt miljø. Dessuten at elevene vet at de skaffer seg en utdannelse som gir et godt utgangspunkt for jobbene de ønsker seg senere i livet, sier Tombre.

Tusen takk for at dere vil besøke oss, sier (t.v.) Henrik og Simen på Elektrolinja ved Horten Videregående skole. De insisterer på å ha kontaktlæreren mellom seg på bildet.

Spennende å lage nye ting

-Jeg valgte Elektro/energi og automasjon fordi jeg synes strøm er spennende, rett og slett. Henrik går i 2 LA på Horten videregående, og legger ikke skjul på at han trives: Det er veldig bra å ha fått plass på en så populær linje som dette, og hver eneste dag er forskjellig. Man lærer nye ting, legger opp løsninger, og skaper lys der det før bare var mørke. Kan det bli kulere enn det, utfordrer Henrik. Og la det være sagt med en gang: Han storkoser seg med å kunne bruke hendene. I stedet for å måtte «holde ut» lange dager på en skolebenk, slik man må på allmennfag. Han sier til Stolt Håndverker at han spesielt vil oppfordre jenter til å søke seg inn på denne linja:

Henrik liker å lage nye ting, og trives med å bruke hendene.

-Dette er et eksempel på et yrkesfag som passer like godt for jentene som for oss gutta. Vi har jo en klar overvekt av gutter her akkurat nå, men jeg er sikker på at jentene hadde gjort en minst like god jobb – for ikke å si bedre, sier han ettertenksomt.

Vil bli «huselektriker»

-Jeg har lyst til å bli vanlig huselektriker, sier Sivert. Han går samme linje som Henrik, og er svært så klar på hvorfor han valgte akkurat dette løpet: Han ville nemlig tjene penger mens han utdannet seg, slik at han slapp å starte voksenlivet med massevis av studiegjeld. For det vet han at mange faktisk gjør. Derfor ville han satse på et yrkesfag, og det tok ikke lang tid før han fant fram til det som kommer til å bli fremtidsyrket hans:

Jeg vil bli «vanlig huselektriker», sier Simen. Han begrunner det med at det rett og slett passer ham.

-Dette passer for meg, ganske enkelt. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få forklart det jeg. Men det er nå engang sånn at ett yrke passer for noen, og et annet for andre. For meg er det elektrikerfaget som gjelder, og jeg har lært nok allerede til at jeg vet at fremtiden min kommer til å være elektriker for vanlige hus. Det tror jeg kommer til å bli både spennende, utfordrende og ikke minst skikkelig trivelig, smiler han.

Annonse

Annonse