Helene Sondresen er voksenlærling som rørlegger
Det er superbra å tjene penger under utdannelsen, synes Helene Sondresen. Hun er voksenlærling som rørlegger.

Rørlegger er et kreativt og veldig spennende yrke fylt av muligheter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rørlegger var ikke mitt førstevalg, for jeg er faktisk utdannet skredder. Men da må du nesten drive eget firma, og det var egentlig ikke noe for meg, selv om jeg fikk meg et par runder på catwalk`en. Nå er det tenger og rør som gjelder.

Helene Sondresen er rørleggerlærling hos Holtefjell VVS i Drammen. Voksenlærling, siden hun er 25 år. Hun har 3 1/2 år bak seg som lærling nå, og er snart ferdig. Men det er en del av opplegget er at hun må ha en teoretisk eksamen, om hun skal få svennebrev. Det er hun snart klar til å ta.

Helene Sondresen er lærling i rørleggerfaget.
Jeg synes rørleggerfaget er helt topp, og enda bedre er det å tjene penger mens du tar utdannelse, synes Helene Sondresen.

Rørlegger 

-Hvorfor valgte du akkurat rørleggeryrket når du skulle omskolere deg?

-Det var faktisk slik at min daværende samboer fikk jobb på Østlandet. Han er også rørlegger, så jeg fikk jo høre litt av ham. Det hørtes spennende ut, og jeg var heldig og fikk lærlingeplass hos et veldig bra firma. Her får jeg lære det meste, og akkurat i dag er jeg på en servicejobb i Gullaug Kirke. 

-Ikke akkurat der man tenker det er behov for rørlegger kanskje?

-Å joda, de trenger jo vann her også. Servicejobber er morsomme synes jeg, selv om mange kvier seg litt for å dra hjem til folk. Rørfaget er veldig allsidig, og det får du møte på hos Holtefjell VVS. Så når jeg nå snart skal ta mitt svennebrev nummer to, kjenner jeg at jeg er veldig godt forberedt, smiler hun.

Helene Sondresen er lærling i rørleggerfaget.

Kreativt

-Men skredderyrket var mer kreativt kanskje?

-Jeg synes ikke man kan sammenligne dem så godt. Men sikkert er det i alle fall at rørleggeryrket også byr på mange spennende muligheter. Du opplever hele tiden spennende utfordringer i jobben, og må velge hva som blir penest, gir de aller beste praktiske løsningene og samtidig ikke blir alt for dyre for kunden.

-Hva vil du si til dem som tenker på å velge yrke akkurat nå?

-At rørleggeryrket er et supert fag, spesielt om du liker å jobbe praktisk. Du kan jobbe mye med design selv, jobbe selvstendig, og så dette: Du får betalt mens du tar utdanning. Kjempeløsning, synes Helene.

Les mer om rørlegger her

Annonse

Annonse