Sindre Aarum er murer-lærling.
Det er alltid bruk for murere, så blir du murerlærling, er du sikret jobb, mener Sindre Aarum.

Murer og økonom er en god blanding

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg har en ganske variert bakgrunn kan man si, for jeg har studert økonomi og drevet en forretning før jeg nå går læretiden som murer. Og seinere tar jeg sikte på å overta bedriften som min far eier.

Sindre Aarum er 28 år, og altså voksenlærling. Han har imidlertid ikke valgt så feil hittil, kan han forsikre Stolt Håndverker om. Han studerte først økonomi, og fikk prøvd ut det i praksis, før kjeden han arbeidet i, ble lagt ned.

Les mer om voksenlærling her

Tar overflatene

-Det var da jeg satt meg ned og tok en skikkelig prat med min far, og vi ble ganske fort enige: Når han en dag bestemmer seg for å trappe ned, kommer jeg til å ta over. For at jeg skal lære meg hva jobben virkelig innebærer, tar jeg fagbrev som murer. Jeg har jo jobbet av og på som murer i sommerferier og slikt, men det er jo først nå som jeg er blitt lærling at jeg virkelig får prøve meg på hva yrket innebærer. Og jeg synes det er en fordel å ha fått noen flere år på baken også, slår han fast.

Blir du murerlærling, er du sikret jobb i fremtiden, forteller Sindre Aarum.

-Men du måtte tilbake til skolebenken først?

-Ja, mn skal jo h med seg den nødvendige teorien for å kunne ta et fagbrev. Det er en solid utdannelse, og det er mye som skal læres både for å kunne mure sikkert og vakkert. Men når det er interessant, går teorien kjapt unna også. Det er annerledes når teorifagene du har ikke betyr noe særlig for deg, sier han ettertenksomt.

Ser framover

-Det har vel alltid ligget i kortene at jeg skal ta over firmaet en dag, og det var også bakgrunnen da jeg studerte økonomi. Men jeg er glad for å ha høstet erfaring fra en helt annen bransje, det tror jeg er nyttig når man skal drive en bedrift i fremtiden.Vi er en bedrift på 40-50 mann, og jobber i Oslo-regionen og Viken. 

-Hva er best og verst med yrket?

-Det beste er å mure med tegl og legge fliser, det er det ingen tvil om. Men verst, jeg vet ikke hva jeg skal si om det i grunnen. Jo, det må forresten være å rigge opp og ned. Når man kommer til en ny byggeplass, tar det kanskje en uke før man kommer skikkelig i gang, og det kan være litt kjedelig, smiler han.

Les mer om murer her

Annonse

Annonse