Emilie Bodi skal bli møbelsnekker
Vi møbelsnekkere må være veldig nøyaktige, og derfor er det en jobb, sier Emilie Bodi.

Møbelsnekkere må være svært nøyaktige

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Vi som skal bli møbelsnekkere må være veldig nøyaktige, og det liker jeg. Det er en av flere grunner til at jeg søkte denne jobben. Og det er virkelig det rette yrket for meg. Jeg koser meg på jobben hver dag, og gleder meg til jeg skal tilbake hit.

Hun er riktig så entusiastisk, 19-årige Emilie Bodi. Hun er lærling i møbelsnekkerfaget hos Bwood på Høvik utenfor Oslo. Bedriften har ikke mer enn 3 ansatte, og det gjør at hun får prøve seg på alle mulige forskjellige oppdrag. Det synes hun er spesielt spennende:

Emilie Bodi lager sinket treskrog.
Emilie bodi liker både sinking, liming og pussing.

-Vi lærer noe nytt hver eneste dag, og det gjør jo jobben ekstra interessant. Det er klart at det også i denne jobben er ting jeg liker mindre enn annet. Da tenker jeg på pussing. Men det er en viktig del av jobben, og det er nettopp pussingen som skaper den ekstra finishen. Det som gir et signal om at det er en stolt håndverker som har gjort jobben.

Møbelsnekkere

-Hvor lenge har du vært her til nå?

-Det har faktisk blitt et helt år siden jeg fikk lærlingeplass. Jeg måtte være litt frampå selv, og ringe rundt og søke plass. Men til slutt skulle det faktisk vise seg at jeg kunne velge, og jeg er veldig fornøyd med det valget jeg gjorde. Jeg koser meg som sagt på jobb. Enten det er snakk om sinking, liming, montasje eller for den saks skyld også pussing, så koser jeg meg, rett og slett.

Emilie Bodi er møbelsnekkerlærling

-Hva må du gjøre før du kan bli lærling?

-Da er det VG1 og VG 2 som står på programmet. Etter at du har fått eksamen der, kan du få lærlingeplass. Om du altså står på litt. Ikke alle i min klasse – vi var ti stykker – greide det. Men det er viktig at du har et sterkt ønske om å komme videre. Da får du det til, smiler hun.

Liker ALT

-Hva liker du best ved yrket?

Dette ble vanskelig å svare på. Hun trekker litt på det:

-Tja, hva jeg liker best? Jeg liker jo alt egentlig, så det er vanskelig å peke ut noe spesielt. Når man trives med hverdagene sine, er det egentlig umulig å si at noe er bedre enn noe annet. Men jeg trives i alle fall, det er sikkert, sier hun med ettertrykk.

Annonse

Annonse