Magnus Olsen er Elektrikerlærling
Magnus Olsen er elektrikerlærling, og stortrives hos Forenede Montører AS på Kongsberg.

Lærling lager styringstavle for et helt renseanlegg

Magnus Olsen er elektrikerlærling, og jobber hos Forenede Montører AS i Kongsberg. Han trives skikkelig bra i yrket han har valgt. Han synes det er ekstra spennende nå om dagen: Han lager nemlig styringstavle for Svene Renseanlegg!

Stolt Håndverker stakk innom Magnus og de andre hos Forenede Montører AS for å vise hvordan elektrikeryrket er. Magnuss kan anbefale alle som har lyst på et praktisk yrke å bli elektriker.

Styringstavle

Magnus har bare såvidt tid til å se opp fra jobben, og det er mye å tenke på når man skal levere en hovedfordelingstavle til et helt renseanlegg. Han forklarer at han synes det er både spennende og trivelig å ha det ansvaret han har nå. Men kanskje viktigst av alt: Han får prøve seg under kyndig veiledning hele tiden, slik at det er både trygt og utviklende samtidig.

Magnus Olsen er elektrikerlærling i Kongsberg.

-Dersom du lurer på å bli noe annet enn akademiker, burde du tenke på om elektrikeryrket er noe for deg. Du får ansvar, spennende utfordringer og et yrke som er variert og interessant, er hans kommentar.

Variert yrke

Elektrikeryrket er et av dem mest varierte yrkene man kan velge seg som håndverker. Tar man også med dem som satser på automasjon, blir variasjonene nesten ubegrenset. Det er også en side ved elektrikeryrket man skal være spesielt oppmerksom på. Det er lovregulert, og man må ha autorisasjon for å jobbe med det. Autoriasjon betyr at du har en godkjenning for å kunne gjøre denne jobben.

Automasjon

Det forskjelligste former for automasjon hører også inn under denne yrkestittelen, men det medfører ofte spesialisering. Derfor er det en rekke forskjellige yrkestitler å finne under denne betegnelsen. For den som gjerne vil jobbe med avanserte automatiserings- og styringssystemer, er det mye å velge i. Ta gjerne kontakt med NELFO eller det lokale opplæringskontoret, så får du vite mer!