AnnonseLærling Tobias Fiskum i elektrikerfaget er overrasket over å lære så mye
Elektrikerlærling Tobis Fiskum er positivt overrasket over hvor varierte arbeidsoppgaver han får som lærling hos Bravida.

Lærling er overrasket over hvor mye han lærer

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det som var aller mest overraskende for meg når jeg startet som lærling, var at jeg fikk være med på så mye nytt og spennende. Jeg hadde sett for meg at jeg ville blir brukt til kjedelige rutinejobber i begynnelsen, men ingen ting kunne være mer feil.

Tobias Fiskum fra Oslo er elektrikerlærling i Bravida, og er 18 år gammel. Han har vært lærling siden august i fjor, etter 2 år på videregående skole. Nå er han midt inne i de to praktiske lærlingårene, og han kan rett og slett ikke få sagt tydelig nok hvor mye han trives.

Helt topp

-Det er helt sant altså, jeg gleder meg til å gå på jobben, og jeg får lære noe nytt hele tiden. Her i den bedriften jeg jobber, vil de virkelig at jeg skal lære. Ikke bare sjefene, men alle dem jeg jobber sammen med her dag. Jeg merker at det er viktig for dem, og jeg kjenner meg som en av dem allerede. Det er en skikkelig god følelse, og det gjør at man trives på jobben.

Jeg synes det er så bra at vi får prøve oss på forskjellige jobber, synes elektrikerlærling Tobias Fiskum til Stolt Håndverker.

-Ikke en eneste negativ arbeidsoppgave hittil?

-Det er jo ingen arbeidsoppgaver som er negative, men det er kanskje noen man liker mindre enn andre. For eksempel når vi drev med kabeltrekking ute på råbygget i vinter. Det var skikkelig kaldt, og noe jeg gjerne skulle ha gjort på sommeren i stedet. Men det velger man jo så klart ikke selv, og det gikk jo greit. Jeg mener, det varer jo ikke så lenge, liksom. Så man kommer seg greit gjennom det, smiler han.

Lærling

-Hvor lenge har du visst at du ville bli elektriker?

-Jeg fikk vel tankene allerede i 9. klasse tror jeg, men jeg ble skikkelig bestemt på det i 10. Årsaken var at jeg ville jobbe med hendene mine, altså gjøre noe praktisk. Og elektrikerjobben hørtes fristene ut, for der har man jo en del teknisk å drive med også. Hittil må jeg altså bare si at det har overgått alle forventninger. Jeg trives veldig godt, og jeg vil avgjort anbefale alle som lurer på hva de skal bli, å gi elektrikeryrket en sjanse. For dette er en jobb du virkelig vil oppleve gode arbeidsdager i, slår han fast.

Annonse

Annonse