Tæruddalen skole
Topp stemning da Stolt Håndverker besøkte Tæruddalen skole nylig.

Knallsuksess for arbeidslivsfag på Tæruddalen skole

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble intet mindre enn en folkefest for elevene da Stolt Håndverkers team gjestet Tæruddalen skole nylig. Til og med værgudene viste seg fra sin mest positive side. Den eneste som var lysere enn solen denne formiddagen, var smilet til faglærer Birger Aaserud. Det er han som underviser i arbeidslivsfag.

Han er alltid en blid og trivelig kar, men denne dagen kunne han slippe jubelen løs:

-Jeg har jobbet utallige dugnadstimer for å skape det vi har gitt navnet Yrkesarena. Sammen med Stolt Håndverker har vi nå virkelig kunnet markere dette på en god måte, smilte han.

Skolebesøk

Arrangementet var et ledd i Stolt Håndverkers mange skolebesøk, som det kommer til å bli mange fler av utover høsten og vinteren. Vi hadde med oss våre to av våre ambassadører: Nemlig Daniel Mork og Kim Domingos. Karene fant fort tonen med elevene, og diskusjoner og spørsmål fortsatte til lenge etter vårt team måtte sette kursen for neste skolebesøk.

På Tæruddalen denne dagen hadde man også besøk av rørleggerfaget, tømrere, sykkelverksted og mye annet spennende. Til og med en anleggsgartner hadde tatt turen for å se hvordan skolen arbeider med dette, og konklusjonen var klar:

-Dette er utrolig positivt. Stolt Håndverker trengs virkelig for å bidra til å sikre rekrutteringen til bygge- og anleggsnæringen. Spesielt på ungdomstrinnet er det viktig at elevene får møte folk som riktignok er noe eldre enn dem selv, men som fortsatt godt husker skoletiden sin. De husker også hvilke tanker man gjorde seg den gangen, sa en av håndverkerne. Birger Aaserud var enig:

Leverandørene som støtter Stolt Håndverker fikk bred plass under folkefesten på Tæruddalen skole.

Fremtidsrettet

-Det er ingen tvil om at Stolt Håndverker har truffet en nerve, både hos lærerne og ikke minst hos elevene. Vi som er opptatt av arbeidslivsfag, og som ønsker en bedre rekruttering, bør gjøre alt vi kan for å bidra til at Stolt Håndverker blir mer kjent. Jeg håper virkelig at leverandørene nå kjenner sin besøkelsestid, og støtter opp om Stolt Håndverker de også, slår han fast.

Aaserud har nylig gitt ut den eneste arbeidsboken som er utgitt innen arbeidslivsfaget. Og med tanke på de tusener på tusener av elever som skal ha anledning til å velge seg arbeidslivsfag i årene som kommer, bør salgssuksessen være sikret.

-Greier forlaget å trykke opp bøker raskt nok, Aaserud?

-Hehe, det greier de nok, men jeg regner med at det først blir til høsten eller kanskje neste budsjett salget av boken virkelig kommer til å «ta av». Foreløpig er mitt inntrykk når jeg snakker med andre faglærere i arbeidslivsfag at man føler seg mye frem. Kanskje mangler de til og med en høvelig arena for å undervise i faget. Hos oss har vi nå høstet mye erfaring. Både gjennom vårt eget arbeide og nå det siste året gjennom et tett og utviklende samarbeide med Stolt Håndverker. Det kan jeg virkelig anbefale alle. Den dagen vi har fått på plass her i dag, ville neppe vært mulig uten dem. Eller det hadde i beste fall blitt temmelig utfordrende. De har til og med sponset oss med pølsefest, stråler Aaserud.

Stolt Håndverkers team på skolebesøket: (f.v.) Fredrik Tidemansen Larsen, Daniel Mork, Kim Domingos og Anita Lindberg.

Arbeidslivsfag

Tæruddalen Skole er helt spesiell i landssammenheng. De hadde greid å tromme sammen mange forskjellige fag og opplevelser for elevene denne dagen. Helt fra 8. klasses elever til avgangsklassen var det massevis av spente ansikter å se. Innledningene fra Stolt Håndverkers to ambassadører ble fulgt med argusøyne. Spesielt synes enkelte av elevene det var spennende å høre at faktisk begge våre to ambassadører hadde likt seg temmelig dårlig på skolen, og en av dem dessuten hadde lese og skrivevansker. At disse karene nå kunne stå foran elevene og forklare at de på tross av sine vanskeligheter både hadde tatt fagbrev og et mesterbrev, gjorde inntrykk, selv om kanskje ikke alle foreløpig vet hva et mesterbrev er.

Allerede nå er det klart at det til høsten blir rekordmange som velger seg arbeidslivsfag, faktisk flere enn enkelte språklige fordypningsfag. Alt i alt ble det en dag de fleste kommer til å huske lenge, og mulighetene for at endel av elevene kanskje til og med gjorde sine tanker om et fremtidig yrkesvalg denne dagen, er ganske store, tror vi.

Annonse

Annonse