Knut Nordgarden er lærlingansvarlig hos AF.
Knot Nordgarden er lærlingansvarlig hos AF.

Viktig at folk får en dokumentert opplæring

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det å være ansvarlig for lærlingene her på prosjektet synes jeg er en veldig trivelig oppgave. Det er spennende å se de unge utvikle seg på jobben. Dessuten sørger vi for en dokumentert opplæring. Slik er vi sikre på at de vil greie fagbrevet når den tiden kommer.

Knut Nordgarden er lærlingeansvarlig på prosjektet «Kristiansand Vest-Mandal Øst» som AF Gruppen utfører for Nye Veier. Han er opptatt av at alle lærlingene skal kjenne seg hjemme i prosjektet:

Vise rundt

-Vi sørger for at de blir vist rundt, og får en skikkelig oppfølging der de blir satt til å arbeide. Den delen av prosjektet vi er på nå har vi organisert litt ekstra spesielt. Det skrer på fyllingsfoten til Trysfjordbrua på M12-delen av prosjektet. Her har lærlingene fått anledning til å styre seg selv i stor grad. Dette er jo folk som har vært i lære hos oss et års tid nå. Dermed har de allerede lært mye. Men vi sørger for at de har kontinuerlig oppfølging, slik at de hele tiden er trygge. Og de tar ansvar, det er det ingen tvil om. Men vi i AF Gruppen er veldig opptatt av at læretiden skal gi lærlingene en solid utdannelse. Slik at de kjenner trygghet for kunnskapen sin, og at de har en kompetanse som er tilstrekkelig for å kunne ta fagbrevet uten problemer.

Les også: Hva er forskjellen på svennebrev og fagbrev?

Dokumentert

-Blir ikke dette litt voldsomt til å begynne med, når de har bakgrunn fra skolebenken?

Knut Nordgarden er lærlingansvarlig hos AF Gruppen.
Knut Nordgarden er lærlingansvarlig hos AF Gruppen, og sørger for en dokumentert opplæring.

-For det første er jo dette litt individuelt, men vi tar det forsiktig til å begynne med, og gir dem gode muligheter til å utvikle seg. Det vi så ser, er at de unge svært ofte ivrer etter å bli en del av produksjonen, og at vi derfor kan jobbe sammen med dem på en konstruktiv og positiv måte etter kort tid. Selv har jeg 30 års bakgrunn fra anleggsarbeid, og selv om jeg av og til har tenkt at jeg kunne dra til hjembygda mi og drive med noe annet enn dette, skjer det neppe. Det er rett og slett for spennende og utviklende å være med på å dokumentere opplæringen av stadig nye lærlinger. Som sagt er AF Gruppen svært opptatt av å utvikle lærlingene, og det er skikkelig trivelig å være en del av dette, sier han.

Annonse

Annonse