Sigurd Elias Ørnbo skal bli taktekker.
Jeg trodde jeg hadde høydeskrekk, siden faren min har det. Men det hadde jeg ikke, så da kan jeg bli taktekker, smiler Sigurd Elias Ørnbo.

Taktekker kan ikke ha høydeskrekk

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg er jo skikkelig som taktekker, for jeg har jobbet bare rundt tre måneder foreløpig. Og jeg er akkurat blitt enig med bedriften om en lærlingekontrakt. Men en ting er jeg sikker på: Du kan ikke ha høydeskrekk!

Sigurd Elias Ørnbo er 18 år, og er ganske spent på hva det er han har gitt seg inn på. Han vet ikke enda så veldig mye om det som skal komme til å bli hans fremtidige yrke. Han vet i likevel nok til at han synes det er spennende, forklarer han Stolt Håndverker.

Taktekker

-I grunnen var det ganske tilfeldig at jeg kom til å velge akkurat taktekkerfaget, for jeg hadde først tenkt å bli rørlegger. Jeg var helt sikker på at jeg skulle velge et praktisk yrke framfor en masse teori, og lurte altså litt på rørfaget. Men så kom bedriften jeg nå jobber i, på skolen og holdt en presentasjon. Det synes jeg virket skikkelig spennende, så jeg kontaktet dem rett etter presentasjonen, og lurte på om de trengte en lærling. 

Du kan i alle fall ikke ha høydeskrekk om du skal være taktekker, smiler Sigurd Elias Ørnbo.

-Og det gjorde de?

-Ja, i alle fall fikk jeg først prøve meg i en tre måneders tid, og både bedriften og jeg ville gjerne fortsette på dette, så dermed var det klart for å skrive lærlingekontrakt. Jeg er spent på hva det vil komme til å bety for meg i fremtiden, men jeg tror at det å jobbe med folie og papp på store tak er ganske artig, og ikke minst spennende, sier han.

Høydeskrekk

-Men du har altså sjekket ut at du ikke har høydeskrekk da?

-Ja, og det trodde jeg sikkert at jeg kom til å ha, siden faren min har skikkelig skrekk for store høyder. Men nå har jeg vært i 10-12 etasjes høyde uten at det plaget meg i det hele tatt. Faktisk synes jeg at det virker mindre skummelt når man kommer virkelig opp i høyden enn sånn 2-3 etasjer. Det er rart, men sånn virker det på meg. Dessuten har jeg også funnet ut at det bare er en vane, så det er jeg ikke engstelig for. Så nå blir det 2 år i læra, og da har jeg lønn mens jeg utdanner meg. Det synes jeg også er utrolig bra, for da får man ikke så stor gjeld mens man tar utdannelse, sier han ettertenksomt.

Annonse

Annonse