Voksenlærling i malerfaget
Jeanette Larsen er voksenlærling i malerfaget.

Malerfaget gikk viralt på facebook

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg har hørt veldig mye nedsnakking av malerfaget, og ble lei av det. Derfor la jeg ut et innlegg om hvor flott maleryrket er, og det skulle vise seg å ta helt av. Det gikk helt viralt, og jeg har fått massevis av henvendelser. Aller mest hyggelig er henvendelser fra ungdom som vil bli malere.

Jeanette Larsen er voksenlærling hos Tapet og Malercompaniet AS i Sandefjord, er 31 år gammel, og har om lag ett år igjen av læretiden. Hun gleder seg til å stå opp om morgenen, og spør du henne om hva som er bra med maleryrket, står ikke munnen stille et sekund.

Les mer om voksenlærlig her

Medier

-Det jeg ikke helt hadde sett for meg, var det «kjøret» det skulle bli med medier. Jeg vet ikke hvor mange som har forsøkt å kontakte meg, men jeg sier nei til de fleste. Jeg har snakket med Tønsbergs Blad, og til og med NRK, samt fagpressen.

-Men du nevnte at det ikke bare var mediene som tok kontakt?

-Nei, det er vel 5-6 ungdommer som har kontaktet meg på facebook for å spørre hvordan man blir maler, og det er jeg skikkelig glad for. Jeg sendte dem såklart videre til opplæringskontoret, og håper at det ordner seg for dem.

Jeg synes rett og slett malerfaget er superspennende, sier voksenlærling Jeanett Larsen. Hun er lærling i malerfaget.

Vi trenger virkelig masse unge som gjerne vil bli malere, og derfor velger malerfaget. Husk at det ikke er mer enn 4-5 malerlinjer igjen i dette landet! Det er jo helt sprøtt! Det er viktig at flest mulig framsnakker maleryrket, slik at vi kan bli flere. 

-Er det bruk for det da?

-Etter at jeg hadde jobbet en halvt års tid i Lillehammer, ville jeg flytte tilbake til Vestfold, og henvendte meg til 10 forskjellige bedrifter. 7 av dem meldte seg tilbake med jobbtilbud. Det tror jeg sier sitt om hvilket behov det er for malere her i landet. Så ungdom som vil sikre seg en sikker jobb i fremtiden, bør avgjort velge maleryrket, slår hun fast.

Malerfaget

-Hva er det mest positive og det mest negative du har opplevd som lærling i malerfaget?

-Jeg vil ikke si jeg har opplevd noe som helst negativt, men jeg har jo skikkelig høydeskrekk, så det har vært en utfordring noen ganger, sier hun med et smil. Hun gjør det. Smiler. Blid hele tiden, hører vi. Og en skikkelig inspirasjonsfaktor både for andre i firmaet og på byggeplasser der hun er.

-Men det jeg liker kanskje aller best, er å sparkle, sier hun så.

-Sparkle? Er ikke det reneste torturen da?

-Haha, neida, ikke i det hele tatt. Det er jo en tung jobb, men jeg trener 5 ganger i uka, så det går helt fint. Man må passe på kroppen sin vet du. Jeg skal ikke ende opp med skader for feilbelastning, bare fordi jeg ikke har holdt meg i form. Alle som har et fysisk hardt yrke, burde trene for å forsikre seg om at man ikke går på en smell etter noen år, sier hun ettertenksomt.

Butikkansatt

-Hva gjorde du før du bestemte deg for å bli maler?

-Jeg har jobbet i butikk i en 15-års periode. Men jeg ville skifte beite, så jeg fikk først være med håndverkerne ut på jobber, og likte virkelig det jeg fikk være med på. Og desto mer jeg lærer om faget, desto mer elsker jeg det, rett og slett. Man ser resultatet fra begynnelse til ferdig prosjekt, der malingen såklart er prikken over i`en. Det er virkelig tilfredsstillende hver eneste gang. Dessuten er jo kundene glade for råd i forbindelse med fargevalg og slikt, og de gleder seg sammen med oss over det ferdige resultatet. 

-Hva vil du si til dem som lurer på hva de skal bli?

-Hvis du ønsker deg et yrke du virkelig vil trives i, og som er variert, og gir deg nye utfordringer hver eneste dag, skal du velge malerfaget! Du vil oppdage at du trives skikkelig godt på jobben, du får bruke deg selv, og du ser spennende resultater bli til under hendene dine. Rett og slett et kjempeyrke. Jeg gleder meg som sagt til å stå opp hver eneste dag, og gå på jobb i et yrke som betyr skikkelig mye for meg. Derfor er jeg trygg når jeg gir ungdom et entydig råd: Bli maler, smiler Jeanette Larsen, før hun går tilbake til sin yndlingsbeskjeftigelse: Å sparkle vegger.

Annonse

Annonse