Eli H Eide leder Ingerborg-nettverket. Det består bare av kvinner.
Eli H. Eide har stått i spissen for Ingeborg-nettverket siden starten. Nettverket har kun plass for kvinner.

Kvinner i rørbransjen samlet i Ingeborg-nettverket

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Ingeborg-nettverket er en arena bare for kvinner i rørleggerbransjen, og slik skal det være.Vi har greid å samle over 750 medlemmer på de 4 årene vi har vært i sving. Men vi har også en åpen gruppe på facebook der både kvinner og menn er velkommen. Der har vi over 1.300 medlemmer.

Det er grunnleggeren og primus motor for Ingeborg-nettverket, Eli H. Eide som forteller dette til Stolt Håndverker. Hun jobber til daglig som fagsjef energi og miljø i Rørentreprenørene Norge (Rørnorge). Hun harlikevel flere jern i ilden. Ingeborg-nettverket har fått sitt navn etter den legendariske rørleggermesteren fra Drammen, Ingeborg Markussen. Hun var Norges første kvinnelige rørleggermester, som i sin tid tok over driften av bedriften etter at mannen døde.

Kvinner

-Vi har opplevd en sterk interesse fra hele bransjen for Ingeborg-nettverket, og den er stigende. Til å begynne med tenkte vi kanskje at det skulle kun være kvinnelige rørleggere med, men det ble ganske snart utvidet til å være et nettverk for alle kvinner i rørbransjen, fordi vi så at om vi skulle få til økt rekruttering av kvinner til rørbransjen var det en fordel å være flest mulig og gjøre ting annerledes enn det vi hadde forsøkt i bransjen tidligere. Man skal være klar over at 8% av rørbransjen er kvinner, 2% er fagarbeidere. sier Eide.

-Hva gjør Ingeborgnettverket for sine medlemmer? 

-Takket være det vi har kalt «heiagjengen vår», nemlig et 20-talls bedrifter som er med på å finansiere aktivitetene, skjer det stadig noe. Nå til høsten har vi planer om å arrangere en konferanse, og der kommer vi til å samle mange. MEN: Det foregår små ting hele tiden, slik at alle som ønsker det, får noe ut av medlemskapet sitt. Og så tror jeg dessuten at det har en verdi i seg selv å være med, sier hun entusiastisk.

Annonse

Annonse