Hakadal ungdomsskole

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jim Stensrud er lærer ved Hakadal ungdomsskole og driver med det vi kaller «Uteskole»

Han er utdannet tømrer og interiørarkitekt før han fant ut at det er lærer han ville bli. Jim har blant annet jobbet som byggfaglærer på Skedsmo VGS. De siste 20 åra har han startet opp/bygget opp 4 Uteskoler/Markaskoler på 4 forskjellige skoler. Jim har akkurat begynt på Hakadal Ungdomsskole og er helt i oppstarten.

Tilbudet er å gi enkelte elever minst 1 dag i uka til tverrfaglige, bygg relaterte oppgaver som vil gi dem mestringsfølelse, gleden med fysisk arbeid og innsikt i hva et yrkesfag kan inneholde. Dem legger like stor vekt på sosial kompetanse som faglige mål. Et av hovedmålene er å la elevene møte praksis før teori og tilrettelegge for at elevene selv skal få muligheten til å oppdage svarene. Dette tilbudet har gitt mange ungdommer lyst til å prøve ut yrkesfagene og Jim har fortsatt kontakt med noen av de som har blitt tømrere, murer, anleggsgartnere og eiendomsmegler.

De har fått tilgang til å bruke skogen i nærheten av skolen og kan bygge det de vil. Kort fortalt er prosessen å rydde en egnet plass i skogen, bruke trærne til materialer. Dem lafter og skjærer plank selv.

Annonse

Annonse