Vi er veldig glade for at vi har så god søkning til skolen, sier Egil Nøren Bjerke.

Vi lærer utrolig mye – men uten masse teori

Artikkelen fortsetter under annonsen

De er enige, elevene på VG1 Bygg- og anleggsfag ved Buskerud videregående skole på Åmot: Det er utrolig spennende å lære de forskjellige mulighetene yrkedsfagene byr på. –Men uten at man blir «lesset ned» med en masse teori. Eller som en av dem sa:

-Vi går igjennom det ene yrket etter det andre, og vet mye mer om hvert enkelt fag etter at perioden er over. Men samtidig rekker det ikke å bli kjedelig, for det er noe nytt å lære hele tiden, og alltid noe å glede seg til.

Tusen takk for besøket fra dere i Stolt Håndverker, sier VG1 Bygg og Anlegg ved Buskerud Videregående skole.

Bredde

Elevene har allerede vært i full sving med murerfaget, og enkelte viste stolt fram resultatet av sine anstrengelser før det var på tide å starte rivingen. Det neste som sto på programmet, var nemlig malerfaget. Dermed måtte man selv snekre bærekonstruksjonene for gipsplater, som senere skulle utsettes for fryktene av det man hadde lært av malerfaget i de ukene man er innom der. Om det så blir steinsetting i anleggsgartnerfaget eller det er rørfaget som vinner fram, har ikke faglærer Egil Nøren Bjerke helt bestemt enda. Men elevene går med liv og lyst inn for oppgaven.

Julian er opptatt av å være en del av noe.

-Jeg har vel egentlig bestemt meg for hva jeg skal jobbe med framover, for jeg har tenkt å bli maskinfører. Det er gravemaskin som er favoritten, og jeg gleder meg til å kunne få prøve meg på noe slikt. Men inntil jeg kommer så langt, synes jeg det er spennende å lære om hva alle de andre på en byggeplass eller et anlegg jobber med også. Dette blir bra, smiler en litt stille kar som har et våkent øye med snekkerne.

Tømrere

Gjengen på VGHI tømrer er allerede sikre på de valgene de har gjort: På denne linja er elevene krystallklare på hva de har valgt. Og i grunnen også hvorfor de har valgt akkurat trearbeide som sitt spesiale: Hans Julian for eksempel er opptatt av å være en del av noe, og ikke minst skape noe. Han ser også for seg at han kanskje kan komme til å pusse opp et hus selv.

Det er bare SÅ kjedelig å sitte i et vanlig klasserom. Jeg ønsket meg noe annet, sier Simon på Buskerud videregående på Åmot.

Spør man Simon om det samme, får man også veldig klare svar: Han liker å drive på med noe praktisk, og synes det er kjedelig å sitte i klasserommet. Dessuten liker han at arbeidet er så variert: Det er mange og svært forskjellige oppgaver man kan komme innom. Og han synes at tømreryrket virker veldig spennende. Dessuten mener han at det er svært mange som passer i akkurat dette yrket, uten at de kanskje er klar over det selv.

-Vi finner stadig nye og forhåpentlig spennende ting å prøve oss på, sier Egil Nøren Bjerke, som holder i tømmene som lærer på VG 1 bygg og anlegg. Han er fornøyd med søkningen til Buskerud videregående, og håper at det fortsetter. Heldigvis har yrkesfagene «trendet» ganske betraktelig i den senere tiden, og Buskerud Videregående er ikke noe unntak. 

Jobben på en byggeplass består ofte av teamwork, og her demonstrerer elevene ved Buskerud videregående hva man kan få til når man løfter i flokk!

-Her skal vi sikre oss at elevene får en smakebit på flest mulig av fagene, samtidig som de skal få anledning til å finne ut hva de tror de kan bli best i, og altså hva som vil passe dem best. Jeg håer at vi lykkes med det, og tilbakemeldingene vi får, tyder i alle fall på at det er sånn, slår han fast.

Annonse

Annonse