Lene Lauvdal er lærling i Blikkenslagerfaget
Lene Lauvdal er lærling i Blikkenslagerfaget, i grunnen ganske så overraskende - for henne selv.

Hadde aldri trodd jeg skulle velge dette

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det er ofte mange tilfeldigheter som avgjør når man skal velge yrke. For meg var det kanskje å være svigerinne til Elisabeth, vil jeg si. Jeg hadde ikke i utgangspunktet sett på meg selv som blikkenslager. Ikke når hun spurte de første gangene heller. Men det ble slik likevel.

Lene Lauvdal er voksenlærling hos Blikkenslager Elisabeth Heien AS i Fevik, og trives utrolig bra på jobben. 19 år gammel er hun blitt lærling i blikkenslagerfaget, noe som altså ikke var noe hun i utgangspunktet hadde tenkt seg. Men hun liker å jobbe med hendene, og er altså veldig opptatt av variasjon i jobben.

Det var svigerinnen Elisabeth Heien som var utslagsgivende for at Lene Lauvdal valgte å bli Blikkenslager. Men det var et riktig valg for meg, understreker hun.

Velge

-Det er jo ikke bestandig vi mennesker velger noe vi har drømt om hele livet. Noen gjør det, men jeg hadde forsøkt litt av hvert. Og jeg likte vel sløyd bedre enn andre aktiviteter på skolen. Nå er jeg sakte, men sikkert blitt kjent med verktøy og arbeidsmetoder, og blir stadig mer fornøyd med det valget Elisabeth fikk meg til å ta. Det er mye å lære hver dag, men hun og hennes tidligere mentor, som også har blitt ansatt her etterhvert, hjelper meg. Jeg føler at jeg utvikler meg hele tiden, og det er en skikkelig god følelse, synes hun.

-Men det er en stund til du er utlært?

-Ja, jeg har en god stund til før jeg kan tenke på svennebrev såklart. Men det ligger der hele tiden som et mål. Når du så legger til at jeg hver eneste dag opplever at jeg lærer nye ting, og etterhvert har fått lov til å jobbe ganske så selvstendig, har jeg fått en super jobb. Det er altså ikke det jeg hadde tenkt meg i utgangspunktet, men det viser at man kan få mye ut av å jobbe sammen. Hos oss i dette firmaet er vi hele tiden samkjørt og har et felles mål.

Variert

-Hva setter du aller mest pris på som lærling?

-Flere ting, men det viktigste er nok at vi har det så fint sammen. Når det er sagt, er det selve variasjonen i arbeidsoppgaver som gjør at dagene mine blir så fylt med innhold. Jeg har noe å gjøre hele tiden, og jeg gjør ting jeg lærer av. Noen ganger rutinejobber, andre ganger mer utfordrende. Mange kjeder seg på skolen, og ønsker seg vekk. Å bli lærling i et yrkesfag er en god idé, i alle fall dersom man finner en så spennende bedrift å jobbe i som Blikkenslager Elisabeth Heien AS, smiler hun.

Annonse

Annonse