Gvarv skole

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er en liten gjeng i arbeidslivsfag på 9.trinn som får til mye og gir oss aldri!

Dette halvåret har vi i arbeidslivsfag på 9.trinn laget og solgt vafler og tacosalat. Vi (altså elvene) foreslo at vi skulle lage Tacosalat og selge for å få inn litt penger. Vi foreslo hva vi skulle ha i salaten og hvordan den skulle se ut og bestemte hvor mye den skulle koste. Vi handlet inn og laget salatene på forhåndsbestilling. Vi fikk erfaring med budsjett, hva ting egentlig koster, kundebehandling og mye, mye mer.

Vi er alle enige i at det er kjekt å jobbe med elevbedrift. Vi tok opp bestillinger av 8-10 klasse samt lærerne og hadde ofte over 30 bestillinger hver gang. Dette var et vellykka prosjekt hvor vi fikk inn penger til å kjøpe inn nye råvarer og materialer til arbeidslivsfag neste år.

Vi skal til høsten 2022 jobbe med tre materialer og prosjekter som er relevant i forhold til bygg og anlegg. Vi håper at vi blir plukket ut som vinnere, da vi hører til Midt-Telemark kommune som er veldig fattig og er på ROBEK-lista. Vi vil gjerne hjelpe skolen vår litt med økonomien, nemlig å lage elevbedrift. Da får vi den erfaringen læreren sier er meningen med faget, samt skolen slipper utgifter til materialer vi måtte trenge. Lærerne vår bor og driver eplegård i fruktbygda og der kan vi også få være innimellom.

Vi vil tilslutt si litt om læreren vår som har vært med på å undervise i faget siden det var et pilotprosjekt på Skeiana ungdomsskole i Sandnes. Her kan dere se hva hun har drevet med på skolen i Sandnes. Anne vil gjerne bidra til flere spennende prosjekter også får oss her på Gvarv skole.

Annonse

Annonse