Rørlegger
Rørleggeryrket er spennende, synes Henriette.

Det morsomste som rørlegger er når det blir ferdig

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes det aller morsomste ved å være rørlegger er finishen. Altså når vi monterer servanter, toaletter og slikt. For da ser man virkelig hvor pent det blir etter oss. Og at kundene får mye å glede seg over.

Henriette Haug hos Allservice AS i Solør i Innlandet forbereder seg til å gå inn i familebedriften, og det er nettopp stoltheten over det ferdige produktet som driver henne. Stolt Håndverker tok en kjapp prat med henne på et prosjekt, og hun er full av godord over rørleggeryrket:

For meg er dette en spennende læreperiode. Jeg skal studere til høsten, trolig økonomi, for det har jeg i alle fall søkt meg inn på. Men det er for å få inn i familiebedriften på sikt, og det gleder jeg meg til.

Vannbåren varme er en av rørleggernes spesialiteter.

For meg er dette en spennende læreperiode. Jeg skal studere til høsten, trolig økonomi, for det har jeg i alle fall søkt meg inn på. Men det er for å få inn i familiebedriften på sikt, og det gleder jeg meg til.

-Du har allerede en del rørleggererfaring?

-Ja, jeg har jobbet et par somre først, og så på heltid siden i fjor sommer. Så enslags læretid har det jo blitt. Men for meg er det snakk om å kunne den jobben som jeg seinere skal jobbe med administrasjonen til. Så det er viktig å lære jobben godt, understreker hun.

Rørlegger

-Men det er altså heller finish enn legging av drenrør eller soil du vil jobbe med?

-Ja, jeg liker best at ting blir ferdig, fordi kunden blir så glad da. Men alt er like spennende, synes jeg. Gjennom en så lang periode som jeg har vært rørlegger får man jo prøve seg på litt av hvert, og jeg synes som sagt at det er trivelig. Selv kommer jeg nok ikke til å ta svennebrev, men det er likevel noe jeg kan anbefale. Som stolt håndverker bør du dokumentere det du kan, smiler Henriette.

Les mer om rørlegger her

Annonse

Annonse