Hunton 1
Hunton`s insolasjon klør ikke. Ser her hvordan jeg "koser" med platene, fleiper Ruben Aurland Johansen.

Det aller viktigste er å trives på jobben

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg tok fagbrevet for rundt en måneds tid siden, men jeg er ikke ferdig med utdannelsen av den grunn. Det siste året har jeg også gått teknisk fagskole. Dette er et løp på 4 semestre i stedet for 2, siden jeg er i full jobb samtidig. En ganske tøff utfordring, men vil man, så får man det til. Og det aller viktigste er at man trives på jobben.

ANNONSØRINNHOLD

Ruben Aurland Johansen har planene klare: Etter svennebrevet som tømrer, er det altså teknisk fagskole som står for tur. Ikke akkurat rom for fritidsproblemer, smiler han. Men han får likevel tid til litt jakt og fiske, som han føler han virkelig slapper av med. Ingenting er som selvfisket abbor, kan han fortelle. Og så har han kjæreste. Det er også veldig viktig, sier han med sitt lune, litt skjeve smil.

Hunton

Ruben mener at noe av det aller viktigste her i livet, er å trives på jobben. Da går uka som en røyk, og selv om han også må bruke tid til skolegang hver dag uka igjennom, synes han at det går greit. Dette er en tidsbestemt innsats som han tror det skal gå greit å komme gjennom. Og det blir litt lettere framover, nå som svennebrevet er «i boks».

Du kan isoleri i bare T-skjorta, forteller Ruben Aurland Johansen.

-Men det er utrolig viktig å trives på jobben altså. Her i Solør Hus har vi massevis av varierte oppgaver hele tiden, så jeg vil si at jeg var skikkelig heldig som fikk meg lærlingplass her. Jeg føler jeg har lært veldig mye om yrket, men samtidig vet jeg at jeg fortsatt har mye å lære, sier han ydmykt.

-Dersom du skulle beskrive hva som er viktigst for deg for at du skal trives på jobben, hva vil du si det er?

-For det første det gode kameratskapet og arbeidsmiljøet vi har her. Dessuten at vi får oppgaver som varierer hele tiden, utfordringer vi må løse og sånne ting. Så har vi godt verktøy, noe som også er viktig. Men jeg har lyst til å trekke fram byggevarene også, og da spesielt Hunton isolasjon. 

Akkurat ferdig med svennebrev som tømrer, og i full gang med teknisk fagskole. Og ivrig tilhenger av Hunton`s isolasjon.

-Hvorfor det, er det bare fordi vi er på besøk?

-Haha, neida, det er ikke det. For det første er det et poeng at isolasjonen passer så perfekt til fagene at det er bare å «sprette pakka» og bære det bort, så smetter det nesten på plass av seg sjøl. Men det er likevel ikke det viktigste. Hunton-isolasjonen «klæier» (klør) ikke. Og det er altså så deilig at du aner det ikke. Du kan jobbe i T-skjorte, med bare underarmer, og likevel har du ingen kløe etterpå. 

Her kan du riktig «kose» med isolasjonen med bare underarmer, og det klør ikke i det hele tatt, illustrerer Ruben Aurland Johansen.

Trives

-Så det blir nesten som et arbeidsmiljøtiltak?

-Jeg vet ikke akkurat om man kan gå så langt altså. Men det er i alle fall en skikkelig god følelse at du kan «kose» med platene, om du vil, fleiper han. 

-Du kan sette deg på dem eller bruke dem som lunchbord. Og så er de jo skikkelig «grønne» da. Som en person som er veldig opptatt av miljø, synes jeg det er utrolig godt å jobbe med materialer som jeg vet gir en minimal miljøbelastning. Det gir en ekstra god følelse, så du kan gjerne si at det er en trivselsfaktor. En trivselsfaktor som jeg tror blir stadig viktigere framover, sier han ettertenksomt.

Solør Hus

Solør Hus, som er Rubens arbeidsplass, og kommer til å være det i overskuelig framtid, bruker ikke utelukkende Hunton-produktene, men det er altså hans avgjorte favoritt. Selskapet tilbyr en stor bredde tjenester, alt fra prosjektering, tegning og byggesaksbehandling til nybygg, tilbygg og alt man ellers kan vente av tjenester fra en «bygdesnekker».

-Vi har en stor bredde av kunnskap og erfaring blant våre ansatte, og har svært ofte lærlinger, forteller daglig leder Tore Fjeld til Stolt Håndverker. Han understreker at i tillegg til det ovenfor nevnte, har selskapet mobilkran tilgjengelig, og utfører såklart tømrerarbeide, men også betong– og murerarbeide. Dessuten rehabiliterer de piper og våtrom, forklarer Fjeld.

Annonse

Annonse