Viktig med gode rollemodeller: - For å få flere jenter til å velge yrkesfag, betyr det mye å se at jentene også kan hevde seg i en ellers mannsdominert bransje, forteller Lea.

Blir Lea fra Rauma årets hyggeligste håndverker?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det spares ikke på lovordene fra hverken kunder eller kollegaer når Lea er ute på oppdrag. Nå er den sprudlende elektrikeren nominert til Norges Hyggeligste Håndverker

Les intervjuet Stolt Håndverker gjorde med Lea i februar

Trives med jobben i en mannsdominert bransje – Stolt Håndverker

– Det er nesten litt surrealistisk, men selvfølgelig veldig, veldig morsomt, sier den blide elektrikeren om alle nominasjonene som har kommet inn siden konkurransen åpnet for drøye to uker siden. På kort tid har Lea fra Isfjorden i Rauma kommune blitt en av de som har fått flest stemmer og nominasjoner i kåringen hvor landets hyggeligste håndverkere i kategoriene Snekker, Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Maler, Murer, Lærling og Åpen klasse skal kåres. –  Engasjementet fra lokalsamfunnet har vært helt enormt, folk stopper meg og forteller meg at de har stemt på meg og at de ønsker meg lykke til. Det er veldig fine folk i lokalsamfunnet her som stemmer og engasjerer seg sånn, det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, forteller hun. At det ble nettopp elektriker av jenta fra Rauma er ganske så tilfeldig, skal vi tro henne selv. – Jeg søkte egentlig bare for moro skyld, men har ikke angret. Hver arbeidsdag er forskjellig, man møter masse spennende og hyggelige mennesker, både kunder og andre fagfolk, man får brukt seg selv fysisk og blir som oftest veldig støvete, ler hun. 

Nesten surrealistisk: – Engasjementet fra lokalsamfunnet har vært helt enormt, forteller Lea om alle stemmene som har kommet inn.

Gode rollemodeller er viktig!

Finalen i årets kåring går av stabelen 23.september i Oslo, med ingen ringere enn tidligere statsminister Erna Solberg som hovedprisutdeler. At Norges Hyggeligste Håndverker betyr mye, både for Lea selv, men også for rekrutteringen av jenter til bransjen, er det liten tvil om.

– Gode rollemodeller er viktig. I fjor var det en jente som stakk av med seieren i klassen Elektriker, og det betyr mye å se at jentene også kan hevde seg i en ellers mannsdominert bransje. Det viser at det passer for oss også. Dessuten viser kåringen at det er stas å være håndverker og at den jobben vi gjør blir verdsatt. Man føler seg veldig takknemlig, forteller Lea, som gjennom instagram-kontoen @elektriker_lea, selv også håper å kunne inspirere flere jenter til å satse på jobb i en mannsdominert bransje. Her deler hun fra en variert arbeidshverdag med sine 31 000 følgere. Om det holder hele veien til en finaleplass for elektrikeren fra Isfjorden, gjenstår å se. En ting er hun i alle fall helt sikker på; – Det hadde jo vært gøy å komme lengst mulig, så jeg håper folk fortsetter å stemme på meg.

Annonse

Annonse