Espen Asbjørnsen er forskalingssnekker.
Espen Asbjørnsen er forskalingssnekker, og forteller her om spennende sider ved betongarbeiderfaget.

Betongfagarbeider er et spennende og kreativt yrke

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg har hørt om at noen kvier seg litt for å bli forskalingssnekker eller betongfagarbeider fordi det er møkkete, og tungt. Arbeider du som håndverker, blir du skitten på hendene av og til. Slik er det bare.

Men jeg tenker at for eksempel tømrerne, som ofte må bære gipsplater fra bakken og massevis av etasjer opp, har det mye tyngre, sier Espen Asbjørnsen. Stolt Håndverker har tatt en prat med ham om hvordan det er å være forskalingssnekker, og han viser også noe han har laget. Sjekk ut flere videoer under «Yrker» og «Betongfagarbeider» her hos oss.

Og Asbjørnsen har virkelig greie på det, for han har nemlig fagbrev både som tømrer og forskalingssnekker. Men det er forskalingssnekker han fremhever er mest kreativt av de to yrkene. Han er en nysgjerrig mann, og vil gjerne lære mer hele tiden. Nysgjerrighet og fantasi er viktig for de fleste håndverksfag, og når du jobber med hendene, er det bare å slippe seg løs, smiler han.

Sjekk ut mulighetene du får som forskalingssnekker, sier Espen Asbjørnsen.

Betongfagarbeider

Espen Asbjørnsen har hele tre fagbrev, men han kjenner seg ikke utlært enda. Han har vært leder av den lokale prøvenemda, og sett mange ungdommer på vei inn i et kreativt yrke. Men selv om han liker å være betongfagarbeider, og har vært det i en del år nå, er det viktig at man utvikler seg videre hele tiden, synes han. Så stadig nye oppgaver og spennende lærdom venter.

Et betongbord som du har laget rikitg, kan stå i 100 år. Tenk på det! Ikke mye av det vi lager i dag, varer så lenge, erklærer Espen Asbjørnsen.

Mye å lære som lærling

-Du som er lærling, bør utnytte læretiden godt. Det er alltid mye man lurer på, og det er bare å spørre arbeidskamerater og andre fagfolk, oppfordrer Asbjørnsen. Han sier at svært mange – også andre faggrupper enn din egen, kan ha spennende tips å komme med.

-Mange er kanskje redde for å spørre?

-Ja, jeg tror det, og det er litt trist. For min erfaring er at når du spør fagfolk, kommer de med glede med gode råd og tips, og det har jeg virkelig hatt glede av mer enn en gang, smiler Asbjørnsen.

Annonse

Annonse