Mathias Nyborg trives som lærling som maskinfører
Det er ekstra spennende å ha sitt eget prosjekt mens man er lærling, synes Mathias Nyborg

Arbeidskameratene er det aller beste

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg synes arbeidskameratene er det aller beste ved jobben. Dessuten får vi lærlingene styre oss selv helt her på prosjektet. Under solid veiledning selvsagt. Men man kan ikke ha det mye bedre enn å være lærling her hos AF.

Mathias Nyborg Hordnes er lærling som maskinfører hos AF Gruppen, og jobber på det store E-39 prosjektet «Kristiansand Vest-Mandal Øst». AF Gruppen bygger denne på oppdrag av Nye Veier. På M-12. På fyllingsfoten til Trysfjordbrua har lærlingene fått styre prosjektet selv, under kyndig veiledning. Denne brua er en av fire nye, store broer på strekningen Kristiansand-Mandal.

Les mer om maskinfører her

Mathias Nyborg trives som lærling hos AF Gruppen.

Arbeidskameratene

-Jeg synes altså at arbeidskameratene er det aller beste ved jobben, og det gode miljøet vi har her på prosjektet gjør det ekstra kjekt å være lærling. Etter et år på prosjektet kjenner jeg meg skikkelig hjemme, og synes at skiftordningen med 14 dager på og 14 dager fri er helt perfekt for meg.

-Hva gjør du her på fyllingsfoten?

-Jeg kjører bulldozer, og styrer da hvor bilene skal tømme lasten sin. På det meste kan det være 9 biler i kontinuerlig drift her, men det går helt fint. Som maskinfører får jeg opplæring på både bulldozer, gravemaskin og hjullaster. Men jeg tror nok at jeg etterhvert vil ønske å spesialisere meg på bulldozer, sier han med overbevisning.

Lønn under opplæring

-Om du skulle bli spurt av noen om du kan anbefale andre å bli maskinfører, hva ville du si da?

-Det er klart at du må ha interesse for det. Men når det er sagt, er det jo et utrolig bra tilbud at du får lønn under opplæring – og en stadig bedre lønn etterhvert. Dessuten har man i alle fall her hos AF-gruppen et veldig bra arbeidsmiljø, og godt kameratskap. Selve jobben har de sørget for å gjøre ekstra interessant gjennom at vi får styre oss sjøl her på fyllingsfoten, så det er utrolig positivt. Som jeg var inne på, er også skiftordningen positiv, for det gir mye fritid og trivelige dager både på jobb og hjemme, slår han fast.

Les også: Sjekk hvor mye du kan tjene som lærling!

Annonse

Annonse