1TID Thor Heyerdahl videregående skole

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne klassen er en VG1 klasse som har fordypning i kjøretøy. I løpet av høsten bygde vi 32 radiostyrt driftingbiler som ble brukt under en konkurranse i Jotron arena under en innovasjonsmesse i januar. Bilene er nå demontert og skal bygges på nytt av elever neste skoleår.

I januar ankom ett større prosjekt, nemlig en byggesettbil i full størrelse! Denne skulle egentlig komme i oktober, men som så mye annet ble den forsinket grunnet koronaen. Elevene har bygget denne helt alene og chassi er nå ferdig, men grunnet forsinkelsen så blir vi ikke helt ferdig med karosseriet og det elektriske. Bilen skal når den blir ferdig registreres og elvene har utført arbeidet på en fremdragende måte! Elevene har boret, nagler, skrudd, justert, lakkert, konstruert, smurt, og mye annet.

Begge prosjektene har en stor grad av tverrfaglighet. I engelsk har elevene jobbet mye med faguttrykk og Engelske manualer og dokumentasjon. I naturfag har elevene jobbet med bærekraften i prosjektene, materialvalg, gjenbruk og problemstillinger knyttet til prosjektene. Matematikken har stort sett handlet om å regne på hastigheter, bremselengder, hjulvinkler og økonomien rundt prosjektene.

Annonse

Annonse