Birger Aaserud ved Tæruddalen skole
Supert at skiltet for Yrkesarena er på plass i god tid før elevene begynner på skolen igen, synes Birger Aaserud.

Yrkesarena får sponset skilt av Stolt Håndverker

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Dette blir utrolig bra altså, smiler faglærer Birger Aaserud ved Tæruddalen skole på Skedsmokorset. anledningen er at «Yrkesarena» nå har fått sitt eget skilt – sponset av Stolt Håndverker.

-Vi er såklart veldig glade for at vi nå får et eget skilt over inngangen vår, sier Aaserud videre. Han har nemlig ansvaret for Arbeidslivsfag ved skolen, og Tæruddalen skole er en av de skolene her i landet som har gått lengst når det gjelder å gi et bredt tilbud til ungdommene.

Yrkesarena

-Det vi har kalt yrkesarena, er jo tenkt å være akkurat det: En arena der de unge skal kunne få prøve seg på å lage enkle konstruksjoner. På den måten møter de rent konkret flere yrkesfag som ellers ville ha vært en ganske teoretisk ting.

-Du har sett dette tidligere, og faktisk gått så langt at du har laget en arbeidsbok om temaet?

-Ja, jeg følte at vi manglet det til undervisningen. Så ble det altså til jeg laget en slik bok for at elevene våre skulle kunne få en bedre forståelse. En bedre forståelse både av fag og selve håndverket, sier han. Til vinteren vil denne komme ut på Fagbokforlaget, og det vil nok være en kjærkommen utgivelse for mange.

Vi er superfornøyd med at skiltet for Yrkesarena nå er på plass, sier Birger Aaserud ved Tæruddalen Skole.

Håndverk

-Hvorfor er det blitt satset såpass mye akkurat ved Tæruddalen skole?

-For det første har vi en fremsynt ledelse ved skolen, og dessuten er vi heldige nok til å få støtte fra kommunen.

-Men dette hadde ikke blitt noe av uten en ildsjel, har vi hørt?

-Det er vel kanskje noe i det også. Selv er jeg tømrer av bakgrunn, og har jobbet som det i en ti års tid. Dermed har jeg fått en god kjennskap til hvordan det vil si å være håndverker. Jeg ble jo også kjent med andre håndverkere. Denne bakgrunnen har vært viktig for meg når jeg nå skulle bygge opp en Yrkesarena. Jeg var opptatt av elevene rent konkret skulle få møte yrket. Derfor har vi fått på plass en del arbeidsstasjoner. Men i tillegg vil elevene få møte fagfolk fra de forskjellige yrkene, understreker Aaserud.

Skilt

-Og nå er skiltet oppe!

-Ja, og det er vi virkelig glade for. Her skal det henge og vise veien inn til yrkesfagene for stadig nye kull av elever. En stor takk til Stolt Håndverker for støtten, smiler Birger Aaserud fra Tæruddalen skole.

Annonse

Annonse