AnnonseVidar Sagmyr fra Uropatruljen: Vis bedriften hvem du er
Vidar Sagmyr fra Uropatruljen mener det er viktig at du viser bedriften hvem du er når du søker lærlingeplass.

Vis bedriften hvem du er når du vil bli lærling

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Når du skal søke på lærlingkontrakt eller om utplassering, er det viktig at du viser bedriften hvem du er. Den største feilen du kan gjøre, er å være mer opptatt av mobilen din enn den jobben du skal gjøre. Det beste er at du lærer deg det du blir satt til. For det skjer av en gjennomtenkt grunn.

Vidar Sagmyr er sjef for den såkalte Uropatruljen i Trondheim, og har lang erfaring i å sjekke opp useriøse bedrifter. Men han er også opptatt av å framsnakke dem som gjør det bra, og som er interessert i å ha lærlinger. Det er disse bedriftene som er viktige for landet, understreker han overfor Stolt Håndverker.

Bedriften

-Det er viktig at du er deg selv når du er lærling, og viser bedriften hva du står for. De seriøse bedriftene har som regel et meget bra opplegg for lærlinger, og det er det bestemte grunner til. Bedriftene er ganske enkelt avhengig av å rekruttere yngre arbeidskraft. Likevel betyr det ikke at de tar inn hvem som helst. DU må bevise gjennom både utplassering og lærlingetid at du står for noe, og at du er en ressurs som bedriften trenger. Da sikrer du deg en positiv fremtid som håndverker, og kan være med å bygge landet, smiler Sagmyr.

-Er ungdommene flinke til det synes du?

-Ja, jeg synes jo det. Dermed får de også det de har krav på fra bedriften. De seriøse bedriftene, de som er godkjente opplæringsbedrifter, og tenker langsiktig, vet å ta vare på de flinke lærlingene sine, det er sikkert.

Godt betalt

-Det er også viktig å være klar over at flere av håndverksyrkene kan gi godt betalte stillinger, og det er også store muligheter for avansement og påbyggings-utdannelse, om man skulle ønske det. Det finnes jobber i byggebransjen som kan gi mellom en halv og en hel million kroner i året i lønn. Vel og merke om man jobber akkord. Men her i Trøndelag er nettopp det mer vanlig enn noe annet sted i landet, så derfor har vi ligget godt an på lønns-statistikken her i distriktet. Faktisk så måles det opp 3 ganger så mye akkordjobber som i resten av landet til sammen. Dette legger grunnlaget for det gode lønnsnivået vi tradisjonelt har hatt. Men håndverksjobber kan være svært bra betalt i alle deler av landet. I tillegg kommer alle de andre fordelene du har som håndverker, både dette å arbeide med hendene og å være med på å skape noe sier Sagmyr, som selv er malersvenn.

Annonse

Annonse