AF
Johannes Sæther er en av dem som har vært lærling i Fjell- og Bergverksfaget hos AF. (Arkivfoto)

Vi er i aktivitet absolutt hele tiden

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det jeg liker aller best ved å være lærling i Fjell- og bergverksfaget, er at vi er i aktivitet hele tiden. Jeg føler at det alltid er noe som foregår, og jeg føler meg integrert. Vi som er lærlinger hos AF Gruppen er veldig heldige tror jeg.

Johannes Sæther er 18 år, og lærling i Fjell- og bergverksfaget. Han har vært det et års tid. Og han synes at faget blir mer og mer spennende desto mer han setter seg inn i det. Når han skal oppsummere hva han gjør, er det kort og godt å bore i fjell og sprenge.

Aktivitet

-Men det er jo så veldig mye annet også altså, sier han mens han demonstrerer: Stolt Håndverker blir satt inn i sprengningens hemmeligheter. Her skal man holde fra hverandre dynamitt, flytende sprengstoff og tennmekanismer. Ledninger ligger overalt, og Johannes gir formaninger: Om å ikke tråkke der eller der, for det kan være farlig. HMS er på plass, med andre ord.

-Ja, det er klart at med så mye sprengstoff som vi håndterer. Ikke minst den høye aktiviteten som er på dette stedet, er det viktig. Man må passe på seg selv og arbeidskameratene hele tiden.

-Er ikke det utfordrende da?

-Det er en del av jobben, sier han forklarende, man kan nesten si belærende. For dette er nok kunnskap som Johannes og de andre lærlingene virkelig har blitt innprentet til bunns: Sikkerheten for de ansatte fremfor alt. 

Johannes Sæther stortrives som l

Morsomt

-Men det er mest morsomt altså, erklærer han bestemt. Og viser til det stolte øyeblikket hvor salven går av. Da synes det virkelig at sprengningslaget har vært i sving. Det er et stolt og spennende øyeblikk, forklarer han.

-Hvordan har løpet ditt vært foreløpig?

-Jeg gikk Bygg- og anleggslinjen på videregående først, og deretter Anleggsteknikk. Nå har jeg snart gått halvparten av læretiden min, sier han med et smil. Johannes ser seg rundt, for han er ikke så ivrig på å snakke. Han vil aller helst tilbake til teamet. Mye å gjøre, og et felles ansvar. Han liker det, Johannes.

Annonse

Annonse