UCO – stedet for stolte håndverkere som ønsker en variert arbeidshverdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

UCO (Utleiecompagniet AS) ble etablert i 2002 og er et av de største utleieselskapene i Norge. Selskapet har ca. 250 ansatte fordelt på 16 avdelinger fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør og leier ut maskiner og utstyr til bygge- og anleggsbransjen, industrier og offentlige etater. Skal det bygges en blokk eller lages en vei, så har UCO utstyret som kreves. Det hele handler om at det er lønnsomt å leie maskiner i stedet for at alle skal eie sine egne – altså både et økonomisk lønnsomt og et mer miljøvennlig alternativ.

Ta en titt på denne filmen og lær mer om UCO: «UCO-filmen»

Hvilken utdanning trengs for å jobbe i UCO?

For at UCO skal kunne levere maskiner og utstyr av høy kvalitet, er de avhengig av å ha riktig kompetanse i bedriften: Det trengs mekanikere for å kontrollere og reparere maskinene og tømrere for å montere moduler. Stillasmontørene monterer og demonterer stillas, mens elektrikerne utfører arbeid ute på byggeplassen. Dersom du vil jobbe i elektronikkavdelingen, trenger du grunnleggende teknisk forståelse for internett, elektronikk og svakstrøm og generelt gode datakunnskaper. 

I UCO har vi også behov for deg som ikke nødvendigvis har en grad og som muligens er i tvil om hva du vil jobbe med: Vi trenger stadig kolleger på stillasavdelingen innen lager eller montering. Ev. kursing kan foregå gjennom selskapet.

Kanskje du trives med fysisk arbeid og liker utfordringer? Da kan kranavdelingen i UCO være stedet for deg! Der får du reise landet rundt for å montere og demontere tårnkraner – det er en jobb for de tøffeste håndverkerne!

Møt UCOs nye lærling

UCO er opptatt av å tilby lærlingeplasser til de unge: For det første er det fint for den enkelte lærling å komme til UCO, her finnes et bredt spekter av maskiner og utstyr og et mannskap som er kompetente og dyktige til å lære bort. Samtidig er det et pluss for avdelingen å få inn yngre krefter som ser ting med nye øyne og dermed bidrar til utvikling ved avdelingen.

15.august startet Thomas Stadven Nybo som lærling på verkstedet ved UCO Kjeller: Han hadde opprinnelig et ønske om å bli bilmekaniker, men innså at det ville by på en lite variert arbeidshverdag. Etter mer og mindre å ha blitt overbevist av en lærer ved Etterstad Videregående Skole, falt valget hans dermed på industrimekanikerfaget.

-Jeg ønsker å ha en variert arbeidshverdag, samtidig som jeg vet at det er større sjanse for å få jobb som industrimekaniker enn som bilmekaniker – det er rett og slett færre som velger å bli industrimekanikere enn bilmekanikere, så jeg håper og tror at jeg vil finne meg en jobb etter endt læretid, sier Thomas. 

Thomas kjente til selskapet fra før og han visste dermed litt om hva han gikk til da han rett etter påske i år kom dit som utplasseringselev. -Jeg har jobbet her 1-2 dager i uka siden påske, samt at jeg hadde sommerjobb her – og fra 15. august ble jeg lærling. Jeg ble godt i mottatt og følte meg velkommen fra første stund, forteller han.

Thomas har fått industrimekaniker, Maria Schmidt Carlsen, som fadder, noe som fungerer veldig godt. Hun har selv vært lærling i UCO og tok fagbrevet i 2020. Hva fremtiden vil bringe er vanskelig å si, men som lærling i UCO, føler Thomas at han lærer mye og at han på den måten får et godt grunnlag for å ta fagbrevet: -Her er hver dag forskjellig. Jeg får prøve meg på mange ulike oppgaver og det er stor variasjon i maskinene jeg håndterer, dette synes jeg er veldig positivt. Jeg har fått et godt inntrykk av utleiebransjen og oppfordrer andre unge til å søke seg hit, sier han.

Har din skoleklasse lyst til å besøke en UCO-avdeling? Ta kontakt med HR-sjef jolita.asak@uco.no

Annonse

Annonse