AnnonseStørst arbeidsledighet i bygg og anleggsbransjen i Rogaland

Størst arbeidsledighet innen Bygg og anleggsbransjen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferske tall fra Nav Rogaland viser at bygg og anleggsbransjen er yrkesgruppen med høyest arbeidsledighet. Fylkesdirektør Merethe Prytz Haftorsen har fått meldinger om usikre horisonter i bransjen.

Siden høsten 2022 har det vært en økning i antall arbeidsledige i bygg og anleggsbransjen, skriver Dagsavisen. Det har spesielt gått utover tømrere og snekkere, der det i 2021 ble lagt ut i underkant av 1100 stillinger som tømrer og snekker, ble det lagt ut 760 stillinger i 2021.

– Bygg og anleggsbransjen er en konjunkturutsatt bransje og har ofte vært en temperaturmåler for hvordan det går på arbeidsmarkedet i Norge. Mange husholdninger opplever redusert kjøpekraft, og når folk passer bedre på lommeboken, kan det gi utslag i lavere aktivitet innenfor flere bransjer. Noen av virksomhetene innenfor bygg og anlegg som NAV har vært i kontakt med, merker at det private markedet går tregere nå sammenlignet med for noen måneder siden, sier Haftorsen til RA.

– Det har vært en svak økning i arbeidsledige innenfor bygg og anleggsbransjen siden i fjor høst. Spesielt for tømrere og snekkere, har det gradvis krøpet oppover. Det er imidlertid viktig å understreke at vi fortsatt har en svært lav arbeidsledighet i Rogaland. Vi følger nøye med på sitasjonen. NAV har fått signaler om at ulike aktører i markedet opplever usikkerhet og kortere ordrehorisont. Flere aktører i bygg og anleggsbransjen forventer lavere aktivitet fremover, sier Haftorsen til RA.

Lettere å få tak i gode folk

Enkelte merker også fordeler med flere arbeidsledige i bransjen.

– På grunn av arbeidsledigheten i bransjen er det mye lettere å få tak i gode folk nå, det har lenge vært et press på de som arbeider innenfor bygg- og anleggsbransjen, men nå er det enklere å få tak i flinke medarbeidere, det er en fordel, sier Kjell Ole Frøyland, som er daglig leder for KAPH Entrepenør i Stavanger.

Annonse

Annonse