Essdrive
Siri Bongo er snekker, har svennebrev, og er stolt Essve-ambassadør

Stoltheten kommer fra både yrke og verktøy

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo ikke for ingenting at man sier at godt verktøy er halve jobben. Både det og gode festemidler er helt grunnleggende for stoltheten jeg føler som snekker. Og fordi jeg er en skikkelig stolt håndverker, satser jeg på det jeg vet er best. Jeg vil være sikker på at det jeg lager blir bra.

Siri Bongo er 23 år, fra Kirkenes, og har allerede 2 år bak seg med svennebrev på veggen. Et bevis hun er skikkelig stolt av – og som hun synes er viktig å ha tatt. Det er et synlig bevis på det hun kan.

Litt tilfeldig

– Egentlig skulle jeg bli ambulansesjåfør, og gikk første året på helse. Men blant annet min egen helse den gangen førte til mye fravær, og dermed ble det ikke til at jeg fikk prøvd meg. Så selv om jeg var innom en dag på helse neste år, snudde jeg i døra, og dro bort på bygglinja. Det har jeg aldri angra på. Jeg oppdaget jo fort at jeg nøt godt av den erfaringen jeg hadde fra før av, og som de andre elevene ikke hadde, så det var lett å følge med i undervisningene, og lett å lage det vi skulle gjøre. Her må jeg jo også sende en vennlig tanke til pappa, som har latt meg være med på forskjellige hobbyprosjekter opp gjennom årene. Og dermed sørget for at jeg hadde et bedre utgangspunkt og forståelse for det vi skulle gjøre enn de andre elevene. Det oppdaget jeg nemlig at jeg hadde lært mye av, og det gav meg en skikkelig flying start i snekkeryrket, smiler hun.

Siris 5 snekkerråd

  • 1. Gode festemidler
  • 2. Godt verktøy
  • 3. Lim og skum man kan stole på
  • 4. Kunnskap og håndlag
  • 5. En god leverandør å forholde seg til
Siri Bongo er Stolt Essve-ambassadør.

Stoltheten

-Men stoltheten kommer ikke av håndlag og diplom alene, var du inne på?

-Nei, det er et godt utgangspunkt for å kjenne stoltheten, men man kommer ikke langt uten gode redskaper rundt seg. Både redskaper, festemidler, lim og skum må være av topp kvalitet for at du skal kunne jobbe raskt. Du trenger alt dette til å fungere optimalt hele tiden. Det er mye å gjøre på en byggeplass, og du må gjøre det skikkelig. Det er jo dette du som arbeidstager blir målt på: At du gjør et pent og solid arbeide. Ordentlig gode festemidler og spikerverktøy er alfa og omega for pene resultater, og letter arbeidshverdagen betraktelig.

-Men du er opptatt av det rent personlig også?

-Ja, det var jo derfor det var så spennende når vi fikk besøk av en kunnskapssterk kar fra Essve, som fortalte oss mye om hva som er forskjellen på godt og mindre godt verktøy, festemidler og alt dette. For det stemte jo, alt det han sa! Vi kjente oss igjen, og kunne diskutere også de sidene vi så ved hans produkter som vi opplevde hadde potensiale for forbedring. Og det er også godt: Å møte en leverandør der man føler at det man melder tilbake, blir verdsatt og diskutert. I enkelte tilfeller har vi også sett at produkter har blitt endret i den retningen vi har foreslått, så da skjønner vi at andre har hatt samme tanker, smiler hun.

Støtten

-Er det ikke både kaldt og strevsomt å være snekker i Kirkenes?

-Spesielt når man er jente! Tror du ikke jeg har hørt de spørsmålene før, sier hun offensivt: Men Siri har svar på rede hånd: Når man har vett på å kle seg skikkelig, går det fint an å jobbe ute selv om det er ganske så «friskt» i 30 minus. Men hva arbeide angår, handler det mer om å jobbe klokt og med innsikt. Derfor letter det jobben veldig når man kan arbeide med topp kvalitet festemidler, verktøy og skum og lim som man vet holder mål, og som man merker hver dag at gjør det lettere å være håndverker.

-Og morsommere til og med?

-Ja, jeg vil si det, sier hun, og bryter ut i en av sine mange smil. Hun synes å ha et nær sagt uendelig lager av dem. En god ambassadør for Essve.

Les mer om snekkerfaget her

Lett og enkelt

-Jeg har faktisk vært det helt siden jeg var lærling, og det er jeg skikkelig glad for at jeg ble. Dette er produkter jeg fullt ut kan stå inne for, nettopp fordi jeg vet at de gjør arbeidsdagen enklere. Alt som kan gjøre en håndverkers dag lettere og enklere, vil bli valgt. I alle fall er det sånn for meg, og derfor er valget mitt superenkelt. Man har jo forsøkt annet av forskjellig slag, og kjenner forskjellene.

Derfor er det både artig og spennende å kunne jobbe med en leverandør der du kan komme med klare tilbakemeldinger som du vet blir lyttet til. Og som er interessert i å bidra til at vi som jobber i byggsektoren har det trivelig på jobben. For det er nesten ikke noe som kan være triveligere enn når man kjenner jobben går unna. Man får brukt seg sjøl og man får jobben gjort på en solid og god måte. Det gir den stoltheten som ikke helt kan beskrives engang. Og tryggheten for å oppleve det finner du i de produktene vi bruker hver dag, sier den stolte ambassadøren for Essve.

Annonse

Annonse