Yrkesarena ved Tæruddalen skole.
Birger Aaserud (t.v. i blå jakke) er ildsjelen bak yrkesarenaen som nå bygges ved Tæruddalen skole.

Stolt Håndverker inngår samarbeide om yrkesarena

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er en virkelig stor dag for oss i Stolt Håndverker, for i dag har vi fått en ny og viktig samarbeidspartner. Tæruddalen Skole ved Skedsmokorset er unik på mange måter, men spesielt på den gode måten de lar elevene møte yrkesfagene på. Nå går de et skritt videre og etablerer samarbeide om det de kaller en «yrkesarena».

Den bærende kraften i Tæruddalen skole sin satsing er Birger Aaserud. Men han viser beskjedent også til rektoren, Kristine Gilleberg, som hadde ideen til satsingen. Skolen har nemlig bestemt seg til å ta yrkesfag på alvor. Dermed kan elevene virkelig få» smake» på en mulig fremtid:

-Gjennom faget Arbeidslivsfag, gir vi ungdommene muligheter til å prøve fagene i skolen. Arbeidslivsfag på vår skole er yrkesrettet, og gjennom det har flere elever allerede valgt å bli håndverkere. Flere er på vei ut i lære, og vi har mange elever her på skolen som viser håndverkstalent allerede i 8. klasse. Vi har fra før et samarbeide med videregående skole. Både innen bygg og anlegg, møbelsnekring, og tip. Det er gjennom faktisk å få utøve og prøve på yrkesfagene i ungdomsskolen at elevene kan gjøre mer kvalifiserte valg på vei inn i videregående, understreker Aaserud.

Samarbeide

-Det er viktig for oss å samarbeide. Vi har fått god drahjelp både av kommunen og ikke minst skolens ledelse. Men nå vil vi videre, og gjerne utvide vårt samarbeide med næringslivet. Derfor har vi inngått et bredt samarbeide med Stolt Håndverker. Sammen med dem kan vi stå på for å fremsnakke yrkesfagene. Mediabedriften Stolt Håndverker skal både bidra til å gjøre vårt arbeide kjent, og bidra på vår yrkesarena. Vi har lenge tenkt at et slikt tilbud som denne portalen står for, burde ha eksistert. Nå fikk vi muligheten, og går inn i samarbeidet med både forventning og glede, sier Aaserud.

Ansvarlig redaktør Jørn Wad fra Stolt Håndverker gav på sin side uttrykk for ydmykhet: Portalen er et svar på et uttrykt behov fra mange både i bygge- og anleggsbransjen. Vi går til samarbeidet med glede og respekt.

-Jeg er sikker på at vi sammen – ved å forene mange gode krefter, skal kunne bidra til å fremsnakke yrkesfagene. og dette er faktisk årsaken til at portalen eksisterer, sa Wad. Han pekte på at nettopp den yrkesarenaen som Tæruddalen skole nå legger opp til, vil kunne være et viktig bidrag til å styrke elevenes forståelse for yrkesfagene.

Fremtidsutsikt

-Hvordan vil dette samarbeide påvirke arbeidet ved skolen, Aaserud?

-Vi mener at dette vil skape et bredere og bedre tilbud om en solid orientering om yrkesfagene. Dessuten at det vil være et tilbud som et større utsnitt av elevene vil benytte seg av. Samarbeidet vil også bety at vi har fått et forum å fortelle om arbeidet vårt på, sier han.

Annonse

Annonse