Anleggsmekaniker
Jeg startet med å skru da jeg var 14, sier Anders Eilertsen

Startet å skru allerede da jeg var 14

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg var ikke veldig gammel da jeg begynte å interessere meg for motorer. Rundt 14 år da jeg begynte å skru mener jeg å huske. Og siden har det vært motorer med meg. Det er både en interesse og et yrke, og jeg synes det er selveste drømmejobben.

Anders Eilertsen har rukket å bli 25 år, og er servicetekniker hos CRAMO. Selskapet har ingen lærlinger foreløpig, men vedlikeholdssjef Svein Roger Johansen, som er vedlikeholdssjef Cramo & verkstedssjef Kjeller forteller at selskapet ikke bare har tenkt på det, men allerede har vært i kontakt med opplæringskontoret for å se hvordan kan kan få på plass en godkjenning som opplæringsbedrift. 

Liker å skru

-I utgangspunktet er nok en del av anleggsmaskinene mye kortere i den digitale utviklingen enn for eksempel bilbransjen er. Men hvert eneste år bringer oss videre, og det tar nok stadig sterkere innpå når det gjelder digitalisering av motorene.

-Men det betyr vel at du også må bli stadig flinkere på det feltet?

-Ja, det gjør jo det, og det går helt fint. For det skjer jo gradvis, og jeg får hele tiden mulighet til å sette meg inn i det som er nytt, understreker han. I det daglige er det fortsatt mest å skru som står på tapetet, oppsummerer han med et smil, og legger til: Selv om det er stadig mer elektronikk som styrer motorene, er det nok fortsatt mange år med godt gammeldags mekanikerarbeide som ligger foran oss.

-Det er et stort rekrutteringsbehov hos hele bransjen, også hos leverandørene våre. Så for den som har lyst, er jeg sikker på at anleggsmekaniker er et utrolig spennende yrke. Du trenger ikke nødvendigvis være så skoleflink heller. Men realfagene bør du greie, for det er en del av denne jobben, sier Svein Roger Johansen. Han tror at det vil bli mye spennende å jobbe med både for Anders og fremtidige lærlinger i bransjen.

Vedlikeholdssjef Svein Roger Johansen hos CRAMO om å skru
Vi har planer om lærlinger i fremtiden, og kommer til å satse mye på rekruttering, sier vedlikeholdssjef Svein Roger Johansen hos CRAMO.
Annonse

Annonse