Administrerende direktør i Sodexo, Thomas Havnegjerde.
Administrerende direktør i Sodexo, Thomas Havnegjerde er opptatt av at pandemien har endret vår måte å tenke arbeidsplass på.

Skap gode arbeidsplasser der ansatte kan trives godt

Artikkelen fortsetter under annonsen


-Det er ikke så enkelt å vite hvordan livet skal planlegges for at man skal få det godt. Spesielt gjelder dette når det kommer til valg av yrke. Vi ønsker å komme i kontakt med unge folk som kan tenke seg å skape gode arbeidplasser der folk trives.

Administrerende direktør Thomas Havnegjerde i Sodexo er overbevist om at en attraktiv arbeidsplass vil bidra til mer effektivitet. Arbeidet med å få andre til å trives, kan være skikkelig spennende. I fremtiden kommer det til å bli enda viktigere enn det vi har sett til nå, ser han for seg. Han leder den norske avdelingen av et stort internasjonalt selskap. De har kontorer i over 70 land. I Norge har de virksomhet både offshore og i de fleste byene.

Godt på jobb

Under et seminar i renholds- og FM-bransjen nylig i regi av Ren Fordel var det mye snakk om den samfunnskritiske oppgaven nettopp disse bransjene har. Det har blitt svært tydelig under pandemien Covid 19. Men direktøren i Sodexo så enda litt lenger. Han tenkte seg at pandemien vil endre hele måten vi drifter et kontor på. Han viste til at den moderne arbeidstager setter helt andre krav til sin arbeidsplass enn tidligere. Spesielt som representant for et selskap som har representasjon over hele kloden, er han verdt å lytte til. Selskapet Sodexo er inne på eiersiden av en rekke selskaper, og han hadde vyer om et annerledes kontor:

Administrerende direktør i Sodexo, Thomas Havnegjerde: Vi trenger unge folk som vil jobbe med å skape hyggelige og gode arbeidsplasser.

-Kanskje vi kan tenke oss en «chief workspace officer» i fremtiden, filosoferte han, og mente selv at det neppe var langt unna. Han pekte også på et annet interessant fenomen: Selv om all søking er digital, ønsker man til slutt å treffe en person i den andre enden. Han viste til at et selskap som Amazon akkurat nå investerer 1,4 milliarder dollar i mindre og mye mer trivelige kontorenheter.

Wellness service

-Individualisation, wellness service og corporate responsibility vil komme mer i fokus, forutså han. Fysiske og digitale «consierge» tjenester vil øke sterkt mente direktøren, så både renholds- og FM bransjen har en lysende fremtid. Så dersom du nå står foran et yrkesvalg, ville jeg absolutt anbefale at du tenker på om dette kunne være noe for deg. En ting er jeg i alle fall helt sikker på, og det er at du får en svært spennende og ikke minst trivelig arbeidsdag, reklamerer han.

Annonse

Annonse