Istock/industryview

Satser på lærlinger

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Flere bør ta inn lærlinger, sier Espen Granås, som leder Region Øst i Schneider Electric Norge sitt forretningsområde Digital Energy. Avdelingen leverer toppmoderne bygg­automatiserings­anlegg over hele landet.

Granås har i flere år vært ansvarlig for å følge opp lærlingene i selskapet. 

– For tiden har vi 16. 13 på byggautomatisering og tre på brann og sikkerhet. Åtte arbeider i Region Øst, fem i Vest og tre i resten av Norge. Vi har alltid 10-12 lærlinger. Målsettingen er å integrere dem i teknikerteamet vårt. 

– Til tross for korona­pandemien har inntaket av lærlinger gått som normalt.  

Samarbeid på tvers av fag, alder og kjønn

– Vi har positive erfaringer med lærlingene. De tar eierskap og ansvar for sin egen jobb og utvikling. De glir lett inn i teknikerteamene, og er veldig lærevillige. Sammen med fagfolk i ulike aldre og bakgrunn arbeider de på mange prosjekter.  

Emilie Lindrup Johnsen, som startet i Schneider Electric for nesten tre år siden, har nettopp tatt fagbrev. Hun forteller at hun var den eneste jenta i sin klasse på videre­gående.  

– Dette syntes jeg faktisk var litt morsomt.  

– Jeg ble kjent med Schneider Electric gjennom elektromateriellet vi brukte fra selskapet på skolen.  

– Før jeg søkte om å bli lærling sjekket jeg flere lærebedrifter. På grunn av de faglige utfordringene virket Schneider Electric spennende.  

– Jeg er spesielt opptatt av feilsøking. Her har jeg lært mye. Nå vet jeg hvordan jeg skal håndtere ulike situasjoner. 

– Jeg ser hvor nødvendig automatisering er for blant annet å redusere energiforbruket, og øke komforten i bygninger. Dette er viktig både for byggeiere og brukere. 

Annonse

Annonse