Statssekretær Anja Johansen (V) synes det er opplagt at yrkesfag er et bra valg.
Statssekretær Anja Johansen mener det er opplagt at yrkesfag er et bra valg av utdannelse.

Opplagt at yrkesfag er et godt valg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolt Håndverker har spurt den politiske ledelsen i Kunnskaps-departementet hvordan regjeringen ser på yrkesfagenes fremtid. Dessuten ville vi gjerne vite hva politikerne kommer til å gjøre i årene som kommer for å bidra til en sterkere fokus på yrkesfagene. Yrkesfag er opplagt et godt valg av utdannelse, mener statssekretæren.

Statssekretær Anja Johansen fra Venstre svarer nemlig svært oppløftende for fremtidige yrkesfagstudenter og lærlinger:

-Vil det etter departementets syn være en sikker satsing for fremtidig jobb om man velger yrkesfagstudier?

Opplagt

-Det slår aldri feil å velge yrkesfag, understreker statssekretæren, og fortsetter: Vi trenger alle former for fagfolk i fremtiden. Uten fagfolk ville vi hverken hatt veier å kjøre på, internett å koble oss opp til eller helsefagarbeidere som ivaretar våre nære og kjære som pasienter. Det helt opplagt at yrkesfag er et godt valg for mange ungdommer.

-Kommer departementet til å bidra til at yrkesfagene får en like sterk fokus i årene som kommer?

-Denne regjeringen har i flere år satset på yrkesfagene, og det kommer vi til å gjøre i fremtiden også. Vi har blant annet innført en merkeordning for lærebedrifter for å synliggjøre hvilke bedrifter som har lærlinger. I tillegg jobber vi med å øke antallet lærlinger i statlige virksomheter. Det ser ut til at tiltakene fungerer for vi har hatt en økning i antall nye lærlinger på cirka 24 prosent siden samfunnskontrakten med partene ble inngått i 2012, opplyser hun.

Sterkere satsing

-Vil det bli satset sterkere fra politisk hold for å få jenter til å søke yrkesfag?

-Ja, og jeg tror det er mange bedrifter som går glipp av flinke folk av alle kjønn fordi mange tar tradisjonelle valg. Derfor er vi opptatt av å legge til rette for at ungdommer får ta gode og selvstendige valg når de søker seg til videregående opplæring. Vi har blant annet innført et praktisk håndverksfag på ungdomsskoler som viser de ulike sidene av håndverksfagene. Det kan både gjøre elevene bedre kjent med yrkesfag og bedre rustet til å velge en linje som passer dem.

Les også: Er du i tvil – søk deg et yrkesfag!

Annonse

Annonse