Jonas Løken var tidligere ishockeyspiller, men er nå murer.
Jonas Løken utdanner seg som murer, selv om han innrømmer at ishockey var "selve livet".

Murer er bra – selv om ishockey var livet

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Ishockey var selve livet for meg, helt til jeg fikk en skade, og valgte å bli murer. Med en skikkelig kneskade kunne det ikke bli en videre karriere, og dermed måtte jeg se meg om etter andre muligheter. Murer virket som et bra yrke, og det kan jeg virkelig stå inne for nå.

Jonas Løken har en lang karriere som ishockeyspiller bak seg. Han har gjort det meste; Spilt på både Stjernen, Vålerenga og Manglerud, og til og med vært i USA og spilt med landslaget. Det var en herlig tid, forteller han med glimt i øynene, og en tid han virkelig setter pris på å ha fått være med på.

Ble murer 

-Men så ble det på tide å skifte beite?

-Ja, når kroppen din ikke er helt med på det du kanskje kunne tenke deg å fortsette med noen år til, har du jo ikke noe valg. Jeg kan ikke si det var så overraskende heller, på en måte. Jeg har jo hele tiden visst at jeg ikke kunne spille hockey hele livet. Før eller senere måtte jeg få meg et annet yrke, og det kom altså litt tidligere enn jeg hadde planlagt. 

Ishockey var selve livet for meg, men nå har jeg oppdaget hvor trivelig man kan ha det som murer, sier Jonas Løken.

-Og mureryrket ble løsningen?

-Ja, jeg hadde allerede prøvd meg litt om sommeren av og til tidligere, og det virket skikkelig spennende. Når jeg nå får anledningen til å gå dypere inn i det, ser jeg jo hvilket flott yrke det er. I grunnen er det synd at så få tar dette valget. Når jeg gikk teorien var vi vel ikke mer enn 5 i klassen, og det hadde vært behov for mange fler. Det er rart at ikke flere prøver sg som murer, for det er både spennende og trivelig.

Les mer om murer her

Tegl best

-Hva liker du aller best da?

-For det første er det et yrke som gjør at jeg kan være mye ute, og det passer meg bra. Jeg trives virkelig godt med det. I kombinasjon med å mure med tegl skapes absolutt drømmejobben. Så er det klart at det er noen ting som ikke er så trivelig, og det er om vinteren. Det har ikke vært så kaldt denne vinteren så klart, og ofte settes det jo opp varme på innsiden av det innkledde bygget.Dermed får vi alltid de 5-6 varmegradene som skal til for at vi skal kunne mure. Skulle jeg nevne noe som jeg liker skikkelig dårlig, må det være å skrape vekk gammel silikon sier han med et bredt glis, og sikter til en konkret opplevelse. Heldigvis er det ikke ofte man møter på det, forsikrer han eventuelle skeptikere.

Annonse

Annonse