Thea Marie Rubbestad er malerlærling og elsker malerfaget.
Jeg var her på Malerfagets dag for å fortelle flest mulig om hvor "gysla kjekt" malerfaget er, sier Thea Marie Rubbestad.

Malerfaget er «gysla kjekt»

-Jeg er veldig glad for at jeg valgte å bli maler. Malerfaget gir meg et utrolig trivelig yrke. Som håndverker har du også mange muligheter for videre utdanning seinere, om du skulle få lyst på det.

Thea Marie Rubbestad fra Stavanger er snart ferdig med lærlingetiden sin, og skal ta svennebrev i begynnelsen av juli. Hun har selv hatt et utdanningsløp på 2 + 2, altså to år på skole og så 2 år i bedrift. Det har vært en utdanning hun har trives godt med hele veien. Likevel vet hun at det finnes andre veier fram til et svennebrev som maler. «De er sikkert like bra», som hun sier.

Malerfaget

Thea Marie har vært en svært aktiv lærling, og deltok blant annet på NM for malerfaget under Bygg Reis Deg i 2019. På vårparten deltok hun så under «Malerfagets dag» som ble arrangert lokalt i Stavanger, og der informerte hun yngre elever om de mulighetene malerfaget byr på, i tillegg til at hun vist litt av det hun har lært så langt.

Jeg synes det er viktig at flest mulig får vite om hvor trivelig malerfaget er, synes Thea Marie Rubbestad, og vil gjerne at mange skal velge som hun har gjort.

-Hva er det aller morsomste ved faget, synes du?

-Helsparkling av vegg! Jeg vet at mange synes det er litt kjedelig, men ikke jeg. Det viser vel kanskje også at det er forskjell på folk, og at maleryrket har noe som passer for alle. Men jeg har jo også noe jeg ikke er veldig glad for, og det er når jeg må slipe møbler. Det er både støvete og ensformig. Samtidig vet jeg jo at det bare er noen dager om gangen man gjør dette, og dermed er det i grunnen greit, smiler hun.

Videre utdanning

-Du nevnte at man kan gå videre etter at man er ferdig som malersvenn. Hva var det du siktet til da?

-Selv har jeg for eksempel tenkt på å gå teknisk fagskole, men det er jo ikke noe som ligger for alle. Poenget er at når du først har fått deg et svennebrev, ligger veien åpen for deg, viser hun til. Så for alle som vil opp i systemet i byggebransjen, er et svennebrev i malerfaget et attraktivt sted å starte. Hun har ikke helt klart for seg hva hun kommer til å sikte mot, kanskje bas eller prosjektleder. Men først er det svennebrevet som skal på plass.