Lars Erik Lindberg
Ingeniør og prosjektleder Lars Erik Lindberg vant sommerkonkurransens t-skjorte fra carhartt.

Ingeniør vant t-skjorten i sommerkonkurransen

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Det var hyggelig! Som ingeniør følger jeg alltid med på stolthandverker.no. Det gjør jeg fordi jeg er spent på hva dere legger ut til ungdommene. I min jobb er det alltid aktuelt å ta inn flere lærlinger, så jeg liker å følge med på det som skjer i markedet.

Lars Erik Lindberg arbeider til daglig som ingeniør og prosjektleder hos entreprenøren Skanska. Når han ikke har ferie, slik han har nå om dagen, jobber ham med rehabilitering av den såkalte Festningstunnellen i Oslo.

Ingeniør 

-I utgangspunktet skulle man ikke tro at ingeniører skulle interessere seg for en portal for ungdom og lærlinger?

-Kanskje ikke, men jeg er opptatt av at flest mulig unge velger seg et yrkesfag. Dersom du gjør det, er du nemlig sikret jobb så lenge du vil framover. Det er stadig behov for flere, fordi den del går av med pensjon eller forsvinner til andre jobber.

-Hvorfor til andre jobber?

-Jeg tror det er fordi man oppdager hvor fantastisk mange muligheter man har når man har et yrkesfag som utgangspunkt. Selv gikk jeg rett på en ingeniørutdannelse, og tok min bachelor oppgave den veien. Men det er mange måter å bli ingeniør på, om man vil det. Har man først en yrkesfaglig utdannelse, er det ikke grenser for hvor langt du kan komme rent yrkesmessig, smiler han.

Liker portalen

-Jeg føler behov for å fortelle at jeg som ingeniør har svært godt utbytte av å titte innom stolthandverker.no. Faktisk gjør jeg det som en av arbeidsrutinene mine hver dag. Og som regel finner jeg noe nytt og spennende å lese der. Jeg var veldig spent da stolthandverker.no ble lansert, men det har utviklet seg til å bli en portal å regne med. Jeg tror nok at stadig flere i bransjen kommer til å bruke denne portalen aktivt. Det er viktig å ha et forum der bedrifter, leverandører og ungdom kan møtes, slik at vi oppnår en best mulig forståelse for hverandres oppgaver. Byggebransjen kommer til å bli minst like viktig fremover som den er nå. Kan vi få til en arena der vi kan møtes, finne god informasjon og kanskje knytte kontakter, har vi oppnådd å skape noe felles som bransjen har manglet. 

-Nevn noe du er spesielt godt fornøyd med?

-Det at vi ser at håndverksfagene og anleggsfagene henger sammen. Det gjør de i stadig større grad kan arbeide for å øke sin status, og dermed bidra til sin egen utvikling, sier han ettertenksomt.

Fremtiden

-Hva vil du si til dem som lurer på hva de skal bli?

-Jeg ville vel si at de burde ta seg en tur innom stolthandverker.no Der finner de nemlig god informasjon om 12 av de mulighetene de har. Slik det nå er, tror jeg at både foreldre og ungdommene selv sliter litt med å gjøre de riktige valgene. Det er veldig mange muligheter for de unge, og valget av yrke er et av de vanskeligste og ikke minst omfattende valgene vi skal ta her i livet. Så det å ha en portal som kan hjelpe til med dette valget, må være supert, synes prosjektlederen i Skanska.

-Men for deg er det ferie som står i fokus?

-Ja noen herlige dager og uker til i alle fall. Men så gleder jeg meg til å ta på meg den splitter nye t-skjorta fra carhartt som jeg van i konkurransen. Det blir noe å møte utfordringene utover høsten med, smiler han til slutt.

Annonse

Annonse