Evje
Masse spørsmål til våre to ambasadører på Evje.

Høy stemning og ivrig banking på skolebesøk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolt Håndverker fortsetter sin rekke av besøk på norske skoler, og denne gangen var turen kommet til Setesdal videregående skole i Evje, og Bygland skole i Bygland. Med to av våre ambassadører, Kim Domingos og Daniel Mørk ble det skapt høy stemning og ivrig banking i konkurransen vår.

Setesdal videregående skole er en liten enhet, tømrerlinja er enda mindre, og det er de med rette stolte av. Her får elevene nemlig skikkelig oppfølging: Lærerne kjenner hver enkelt godt, og kan bidra med sin kunnskap og rettledning på en helt annen måte enn det som blir mulig på en større skole.

Stor stemning

Kim og Daniel fortalte om sin egen vei til svennebrevet, og var ikke mer enn kommet i gang før spørsmålene haglet: Hvilke muligheter har jeg videre? Hvorfor er det viktig å ha gode karakterer, når jeg er så flink med hendene? Matte trenger vi vel ikke i grunnen? 

Karene tok spørsmålene med stor ro, og forklarte både hvorfor matte er viktig for en snekker. Elevene fikk høre om både muligheter og utfordringer når det gjelder en videre utdannelse etter VG2 og lærlingetiden, før det var tid for konkurranse:

Hvem slår inn 5 spiker raskest? Intens hamring fulgte, og selv erfarne snekkere som våre to ambassadører er, var imponerte over innsatsen.

Daniel Mørk (t.v.) svarte på spørsmål fra lærerne også.

Forsiktig undrende

På Bygland skole er det fortsatt en god stund igjen til selv 10-klassingene må gjøre sine valg, så stemningen var både forventningsfull og litt avventende da Stolt Håndverker samlet begge de to eldste årstrinnene i sløydsalen for en demonstrasjon. Også her var det en mulig fremtid som håndverker som sto på programmet, men på ungdomsskolen har vi i Stolt Håndverker et noe mer praktisk rettet opplegg: Her fikk 5 av de ivrigste elevene være med på å skru sammen en verktøykasse, som ble igjen etter besøket, sammen med litt «goodies» fra våre sponsorer.

Både rektor og sosiallærer/rådgiver ved skolen kaller besøket fra Stolt Håndverker «en gavepakke til oss i skolen», og ønsker oss mer enn gjerne tilbake ved en annen anledning.

Elever

Elevene på ungdomsskolen var også ganske så ivrige etterhvert, og når vi kom så langt som til konkurransen, der disse elevene skal slå ned 3 spikere, var det mange som ville prøve seg. 

Faktisk hadde lokalpressen, nemlig avisa «Setesdølen» også funnet veien til skolen denne dagen, og dokumenterte det en av elevene kalte »den morsomste skoledagen ever». Og det sier ikke lite på en skole som Bygland, der selv en tilfeldig besøkende blir tatt godt imot av nysgjerrige elever som mer enn gjerne forteller om skolehverdagen sin, og er ekte opptatt av at den besøkende skal ha en god opplevelse på skolen.

Her er de stolte leverandørene som vi har med oss på ferden rundt om på skolebesøkene.

Flere underveis

Vi fra Stolt Håndverker takker for muligheten vi har fått også ved denne anledningen til å bidra til å fremsnakke yrkesfagene direkte til elevene, og vise at man virkelig har det hyggelig på jobb som håndverker, og at det er mye spennende å oppleve i en variert hverdag. Flere av elevene på videregående sa at det var noe av grunnen til at de hadde gjort sine valg: Variasjonen i arbeidet. 

Kim Domingos (i forgrunnen) viser tommelen opp før spikerkonkurransen

På ungdomsskolen var nysgjerrigheten stor, og mang en elev gikk hjem fra denne dagen med et litt drømmende uttrykk i ansiktet: Nå hadde de fått enda litt mer å tenke på før valgene av fremtidens utdanning skulle tas. De fikk med seg Stolt Håndverkers 40-siders orienterings-magasin, der de fikk vite mer om de 15 yrkene vi har valgt å fokusere spesielt på.

Les mer om snekkerfaget her

Annonse

Annonse