Flere skal kunne ta fagbrev, og de som har tatt studieforberedende, kan få velge yrkesfag etterpå. Foto: Lise Åserud / NTB

Flertall på Stortinget for ny opplæringslov

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere skal kunne ta fagbrev, og de som har tatt studieforberedende, kan få velge yrkesfag etterpå. Dette er svært viktig i årene fremover når vi vet vi vil mangle flere tusenvis av fagarbeidere.

– Det er en av landets viktigste lover vi nå har landet et bredt politisk flertall for. I dag er jeg stolt av arbeidet regjeringen, kunnskapsminister Tonje Brenna og komiteen har levert. Dette gjør at flere ungdommer skal få fullføre videregående opplæring og flere muligheter til å kvalifisere seg til arbeidslivet, sier utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Elise Waagen, i en pressemelding.

Hun får støtte av utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet, Marit Knutsdatter Strand.

– Nå åpner vi døra for enda flere. Flere skal kunne ta fagbrev, og de som har tatt studieforberedende, kan få velge yrkesfag etterpå. Dette er svært viktig i årene fremover når vi vet vi vil mangle flere tusenvis av fagarbeidere.

I den nye opplæringsloven slås det fast at opplæringskontorene ikke lenger skal være regulert som en lærebedrift, men som et samarbeidsorgan for lærebedrifter.

Dette gjøres for å rydde opp i ansvarsforholdene mellom fylkeskommunen, lærebedrifter og opplæringskontor for de lovpålagte oppgavene som skal sikre lærlingene formidling til læreplass og opplæring i lærebedrift.

– Det har vært viktig for regjeringspartiene å slå fast at opplæringskontorene fortsatt kan være part i lærekontrakt selv om de skal reguleres som et samarbeidsorgan, sier Waagen.

– Nå kan vi med loven i hånden gå sammen for å styrke kvalitet og krav til opplæringskontorene og fag- og yrkesopplæringa i Norge, sier Strand.

Foreløpig dato for behandling av lovforslaget i Stortinget er 1. juni.

Annonse

Annonse