Et team fra Veidekke la mandag ut på en seks ukers langtur for å møte elever på en rekke ungdomsskoler og videregående skoler rundt i landet. Foto: @Veidekke_ASA

Drar Norge på langs for å fremme yrkesfag

Et team fra Veidekke la mandag ut på en seks ukers langtur for å møte elever på en rekke ungdomsskoler og videregående skoler rundt i landet, skriver bygg.no.

– Målet er at flere skal bli kjent med bygg- og anleggsfag og vår bransje. Første stopp er Ra ungdomsskole i Larvik, mens siste stopp er Kirkenes videregående skole i midten av februar, skriver selskapet i en pressemelding.

– Rundt 40 skoler skal besøkes, og dette er oss bekjent første gang noe slikt gjennomføres her til lands. Vi ønsker å gi ungdommene et hyggelig møte med bygg- og anleggsbransjen, innsikt i hvilke fagområder som finnes og ikke minst hvilke jobbmuligheter disse gir. De fleste kjenner nok til tømrer- og betongfaget, men vi opplever at mange er ukjent med en del av de andre viktige yrkesgruppene våre og da særlig innen anleggsteknikk. Dette ønsker vi nå å gjøre noe med, sier Gro Hege Haraldsen Nordbye, HR-direktør i Veidekke Infrastruktur, i meldingen.

Veidekke har nå rundt 200 lærlinger i Norge.

– Disse er viktige for selskapet fordi de er fremtidens fagarbeidere og fordi ungdommene trenger nødvendig praksis for å kunne fullføre sin fagutdannelse, skriver selskapet.