Daglig leder og programutvikler hos Cordel Norge
Daglig leder Bjørn Kristian Bentzen og programutvikler Martine Jacobsen hos Cordel Norge presenterer nye digitale verktøy.

Digitale verktøy endrer håndverkernes hverdag

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Når vi nå har lansert et helt nytt system, gode digitale verktøy for håndtering av KS og HMS for håndverkere. Dette skjer i samarbeide med Rørentreprenørene Norge, og er basert på et mangeårig samarbeid med gode erfaringer fra begge parter. Cordel Norge har alltid spesialisert oss mot håndverkere. Og ungdommene er jo de som tar overgangen til mer digitale plattformer og nye utfordringene lettest.

Daglig leder Bjørn Kristian Bentzen i Cordel Norge AS forteller til Stolt Håndverker at samarbeidet med Rørentreprenørene Norge er tett, og at lanseringen nå har fokus på trygghet og kvalitet i alle ledd. Den moderne webbaserte løsningen vil digitalisere dokumentasjonsflyten. Ikke bare for HMS-arbeide, men også for kvalitetssikring og dokumenthåndtering. Dette er en videreføring av RørWeb, slår han fast.

Digitale verktøy

-Hvordan har fungerer samarbeidet?

-Som sagt har vi fortsatt vårt nære samarbeide med Rørentreprenørene Norge. De har hatt ansvaret for krav i markedet og lovverket knyttet til kvalitetssikring og HMS. Fra Cordels side har vi stått for utvikling og vedlikehold av systemer, forklarer Bentzen.

-Er systemet vanskelig å administrere?

-Det har blitt et særdeles brukervennlig system, og ungdommene tar dette lett, jeg er sikker på at alle ser dette som et stort fremskritt. Nå kan rutiner i bedriften bli fulgt og opprettholdt på en effektiv og enkel måte.

-Dere har alltid hatt fokus på håndverk, var du inne på?

-Ja, det er vårt eneste fokus og satsing fra vår side, og vi har kommet opp med spesialfunksjoner og innhold for flere håndverksfag. Men dette som vi nå lanserer sammen med Rørentreprenørene Norge er likevel spesielt, sier han fornøyd.

Bjørn Kristian Bentzen i Cordel Norge AS
Bjørn Kristian Bentzen i Cordel Norge AS tror at mange lærlinger kommer til å bruke deres verktøy i tiden som kommer.

Lærlinger

-Vi fra Stolt Håndverker er opptatt av lærlinger og yrkesfagstudenter. Hvordan tror du de kommer til å oppfatte denne lanseringen?

-Det tror jeg kommer til å gå veldig bra. Jeg hadde nær sagt som vanlig vil nettopp ungdommene oppleve alle løsninger som letter arbeidet, og sparer tid og byråkrati som positivt. Ungdommene tar slike endringer lett, og innenfor håndverksfagene er det sterk fokus på at tid er penger. Når vi på denne måten kan sikre en rask behandling av både HMS og KS rutiner, tror jeg nok at spesielt ungdommene setter pris på det. Og bedriftene er gjerne flinke til å lære opp sine medarbeidere, understreker han.

-Er dette et veldig lukket system?

-Nei, dette er en løsning som hvem som helst kan ta i bruk om man måtte ønske det. Som sagt er vårt fokus håndverksfagene, og dette systemet vil nok passe for de fleste, med eventuelle faglige innholds tilpasninger. Vi ser fram til å fortsette vårt gode samarbeide med både rørbransjen og andre innenfor byggenæringen, understreker Bentzen.

Annonse

Annonse