Anleggsmekaniker lærling Hans Berger
Hans Berger er anleggsmekaniker lærling. 18 år gammel har han allerede sin egen bedrift.

18-årig anleggsmekaniker med egen bedrift

Artikkelen fortsetter under annonsen

-Jeg er lærling som anleggsmekaniker. Men i tillegg til det har jeg en egen liten bedrift som jeg har håp om å drive videre når jeg er ferdig med lærlingetiden. Drømmen er å kjøpe min egen gravemaskin.

Hans Berger fra Skedsmokorset gikk både VG 1 og 2 før han tok fatt på 2-årig læretid hos NASTA AS. Han trives utrolig godt som lærling, men den driftige karen nøyer seg ikke med det:

Brøyting

-Det er riktig at jeg har litt sesongarbeid i tillegg ja. Jeg driver med rundballepressing når det er sesong for det, og en del brøyting om vinteren. Dessuten har jeg en drøm on å kjøpe meg en graver når jeg er ferdig med læretida. Så får vi se om det går an å leve av dette. Men det er nå i alle fall håpet – at det skal være mulig, sier han med et smil.

Hans Berger er lærling som anleggsmekaniker. Men 18 år gammel har han allerede startet sin egen bedrift!

-Hvor startet det hele?

-Jeg vil si at det startet på Tæruddalen ungdomsskole, hvor jeg fikk smakt litt på forskjellige yrker. I tillegg er jeg jo oppvokst her på gården, og det har nok vært med på å prege meg, sier han ettertenksomt. Han har lært seg å skru både landbruksmaskiner og anleggsmaskiner, og forteller at de er litt forskjellige. Dessuten begynner det å komme en del elektriske og elektroniske elementer i begge typer maskiner, så det er stadig noe nytt å sette seg inn i.

Anleggsmekaniker

-Tror du at du kommer til å få nytte av kunnskapene dine i jobben din framover?

-Ja, det er jeg ganske sikker på. Det blir jo både traktor, gravemaskin og rundballepresse som skal i bruk, og det trengs både reparasjon og vedlikehold. Jeg tror at det er viktig å ha en solid utdannelse, og kan virkelig anbefale dem som er interessert å bli anleggsmekaniker.

-Du som jobber på gård, begynte kanskje tidlig å skru?

-Hehe, ja, det er vel ikke helt fritt for det. Men det har gitt meg en trygghet og interesse som jeg kanskje ikke hadde hatt ellers. Nå bare gleder jeg meg til hver eneste arbeidsdag, og til å realisere drømmen om å drive egen bedrift på heltid, understreker han.

Annonse

Annonse